Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μεγάλη νίκη της Πανσουδαστικής

Πρώτη δύναμη, με ποσοστό 42%,αναδείχτηκε για 5η συνεχή χρονιά η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) στις εκλογές στο Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ), που έγιναν την περασμένη Παρασκευή. Το ποσοστό που απέσπασε η ΠΚΣ (9 ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω από πέρσι) ήταν κατά 12 μονάδες μεγαλύτερο από τη δεύτερη παράταξη "Πρωτοβουλία" (ΕΑΑΚ - ΣΑΑΣ - ΑΟ) που πήρε 29,8%. Η ΠΚΣ κατέλαβε 5 έδρες έναντι 3 της "Πρωτοβουλίας" και 3 της ΠΑΣΠ (21,9%).

"Οι εστιακοί φοιτητές για μια ακόμη χρονιά εμπιστεύτηκαν τη δύναμη του αγώνα, διάλεξαν το δρόμο της σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους στη σίτιση και τη στέγαση", επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι ΠΚΣ. "Στήριξαν, συνεχίζουν, τη μοναδική παράταξη, που με συνέπεια αναδεικνύει στο φοιτητικό κίνημα το ζήτημα της σίτισης και στέγασης.

Στην ανακοίνωση γίνεται ακόμα λόγος και στην προσπάθεια των αντιπάλων να επηρεάσουν - με τον κομματικό μηχανισμό - το εκλογικό αποτέλεσμα. "Παρά την προσπάθεια του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή των αγωνιστικών συσχετισμών στο σύλλογο, ώστε να περνάνε χωρίς εμπόδια τα κυβερνητικά σχέδια, το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι οι εστιακοί φοιτητές δεν ξεγελιούνται από ψεύτικες υποσχέσεις και θα στηριχτούν στο δικό τους αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ