Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Με άλλη μία 24ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε χτες στην Αττική, οι μηχανικοί του δημοσίου συνέχισαν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους που αρνείται επίμονα εδώ και μήνες η κυβέρνηση. Αποτέλεσμα της χτεσινής κινητοποίησης ήταν να ματαιωθεί ο διαγωνισμός για το έργο "Διέλευση αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ διά της αστικής ζώνης της Κατερίνης", προϋπολογισμού 32 δισ. δρχ.

Να σημειώσουμε, ότι οι μηχανικοί του δημοσίου έχουν πραγματοποιήσει από τον περασμένο Νοέμβρη πάνω από 40 κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δημοπρασίες διαφόρων έργων συνολικού ύψους 350 δισ. δρχ.

Οι μηχανικοί του δημοσίου διεκδικούν: Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - Μισθολόγιο Μηχανικών. Καταβολή δεδουλευμένων επιδομάτων του 1997 - 1998 - 1999, ύψους πάνω από 600.000 δρχ. για κάθε έναν. Οικονομική και θεσμική αναβάθμιση. Εκσυγχρονισμό των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών. Περιορισμό των ποικιλώνυμων συμβούλων που υποκαθιστούν τη Δημόσια Διοίκηση. Τέλος, απαιτούν να σταματήσει η εκτέλεση των έργων από ανώνυμες εταιρίες, όπως η "ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ", η "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ" κλπ., που κάθε άλλο παρά επιτυχημένες μπορούν να θεωρηθούν από τα αποτελέσματα της λειτουργίας τους (καθυστερήσεις, υπερβάσεις κατά πολύ του αρχικού προϋπολογισμού, υπερβολικά λειτουργικά έξοδα κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ