Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Αυθαιρεσίες με τη σφραγίδα του δήμου

Για εμπαιγμό και παράβαση καθήκοντος καταγγέλλει το Δήμο Αθήνας η "Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του Πεδίου Αρεως",με ανακοίνωσή της, σχετικά με το θέμα των αυθαίρετων εγκαταστάσεων του Πανελλήνιου ΓΣ μέσα στο άλσος του Πεδίου Αρεως.

Οπως επισημαίνει η Επιτροπή, έχει ήδη εκδοθεί πρωτόκολλο επιβολής προστίμου, με ημερομηνία 16/12/98, για τα συγκεκριμένα αυθαίρετα, από την Υπηρεσία Αυθαιρέτων του δήμου. "Παρ' όλα αυτά, ενώ θα έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισής των αυθαιρέτων, οι αρμόδιοι της Υπηρεσίας ισχυρίζονται πως ο δήμος δεν έχει συνεργεία και δεν μπορεί να κάνει κατεδαφίσεις"...

Το συγκεκριμένο θέμα έχει έρθει επανειλημμένες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας και όταν τέθηκε για άλλη μια φορά στις 29/4 από τον επικεφαλής της "Συμπαράταξης" Λεων. Αυδή,ο πρόεδρος του ΔΣ Α. Αναπλιώτης απάντησε πως δεν έχει μπορέσει να επικοινωνήσει με τους επικεφαλής της Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Πολεοδομίας! Αίτημα της Επιτροπής και των κατοίκων της περιοχής είναι η επιβολή του νόμου, η κατεδάφιση των αυθαιρέτων και η προστασία και αναβάθμιση των χώρων πρασίνου της Αθήνας.

"Είναι φανερό, υπογραμμίζει η Επιτροπή Αγώνα, πως η παρανομία καλύπτεται από το Δήμο Αθηναίων και αρμόδιοι υποπίπτουν στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος". Και καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να "συναισθανθούν τις ευθύνες τους απέναντι στο μέλλον αυτής της πόλης και των παιδιών μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ