Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΛΚΙΣ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Δυσεύρετη η σχολική στέγη

Το μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Κιλκίς και τη Μαγνησία φέρνουν με σχετική Ερώτηση στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών

Ακόμη και τις αποθήκες και τους διαδρόμους, μέχρι τα γραφεία των καθηγητών, τους βοηθητικούς και ελεύθερους χώρους των σχολείων, έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου, ότι η εφαρμογή της αντιμεταρρύθμισης προχωρά με επιτυχία, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των αυξημένων αναγκών σε σχολικές αίθουσες στο Κιλκίς, λόγω του διπλασιασμού των μαθητών την τελευταία 15ετία. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα νηπιαγωγεία στο Νομό Μαγνησίας, τα οποία και λειτουργούν σε 11 από 91 αίθουσες που απαιτούνται. Τα παραπάνω προβλήματα, έφεραν την περασμένη Τετάρτη με σχετική Ερώτηση στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής,Αχιλλέας Κανταρτζής,Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου,ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών.

Στο Κιλκίς

"Από τα 72 τμήματα, επισημαίνουν οι βουλευτές, μόνο τα 39 στεγάζονται σε κανονικές αίθουσες διδασκαλίας, ενώ για την κάλυψη των αναγκών των υπόλοιπων 33 τμημάτων χρησιμοποιούνται κυρίως αποθήκες, στις οποίες στεγάζονται δύο από τα 26 τμήματα τα οποία είναι ειδικές τάξεις, ενώ χρησιμοποιούνται υπόγεια, διάδρομοι, γραφεία δασκάλων, αίθουσες προβολών και μουσικής μέχρι και παλιά λουτρά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ελεύθεροι και βοηθητικοί χώροι. Τα δε τμήματα, λειτουργούν με 25 μαθητές και πάνω, γιατί η Νομαρχία δεν προχώρησε στην κατασκευή 18 νέων αιθουσών που προγραμματίστηκαν το 1995, ούτε υλοποιήθηκε η υπόσχεση που έδωσε ο πρόεδρος του ΟΣΚ, κ. Σκαμνάκης, την άνοιξη όταν επισκέφθηκε το Κιλκίς, ότι το Σεπτέμβρη θα λειτουργήσουν 12 νέες αίθουσες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ μόλις στα μέσα του Σεπτέμβρη προκηρύχτηκε η κατασκευή 6 μόνο νέων αιθουσών", τόνισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Οσον αφορά την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών, υπογραμμίζουν ότι "απαιτείται η εξασφάλιση τουλάχιστον 12 αιθουσών, καθώς και η κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων στο Κιλκίς, γιατί λόγω της σημαντικής αύξησης της αριθμητικής δύναμης των μαθητών, που την τελευταία δεκαπενταετία - σχεδόν διπλασιάστηκαν - αυξήθηκαν και οι ανάγκες σε αίθουσες διδασκαλίας"."Ο αριθμός των μαθητών από το 1982 μέχρι σήμερα αυξήθηκε κατά 600, ενώ το ίδιο διάστημα, έγιναν μόνο 6 νέες αίθουσες διδασκαλίας, με αποτέλεσμα το πρόβλημα της στέγασης να οξύνεται. Επίσης, από τα 18 τμήματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου, μόνο τα 6,5 λειτουργούν σε κανονικές αίθουσες, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα σχολεία".

Οι Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό,τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την αντιμετώπιση των αναγκών σε αίθουσες διδασκαλίας και για τη μακρόχρονη λύση του προβλήματος, με την κατασκευή των απαιτούμενων νέων δημοτικών σχολείων στην πόλη του Κιλκίς;

Στη Μαγνησία

Ανάλογο πρόβλημα στέγασης των μαθητών, αντιμετωπίζουν και τα νηπιαγωγεία, στο Νόμο Μαγνησίας, τα περισσότερα από τα οποία, στεγάζονται σε νοικιασμένα κτίρια, στην πλειοψηφία τους ακατάλληλα.

Πιο συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι, "στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, από τις 91 αίθουσες που έπρεπε, για τη σωστή λειτουργία των νηπιαγωγείων, να υπάρχουν, σήμερα έχει μόνο 11, ενώ θα έπρεπε να είχαν κατασκευαστεί 65 αίθουσες στο Βόλο και 15 στη Ν. Ιωνία".

Για τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής,ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό,τι προγραμματισμός υπάρχει και πότε προβλέπεται να λυθεί το οξύ στεγαστικό πρόβλημα των νηπιαγωγείων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ