Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Κραυγή αγωνίας από το λιμάνι της ανεργίας

Περιοδεία στο λιμάνι της Κατερίνας Μα'ϊλη και του Νίκου Αγγελόπουλου

"Η ανεργία κάθε μέρα χτυπάει και μια καινούρια πόρτα...". Τα λόγια αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους στο λιμάνι της Ελευσίνας, όπου περιόδευσε χτες το πρωί κλιμάκιο της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας" και της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας".

Οπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι εργαζόμενοι, σε συζήτηση με τα μέλη των παρατάξεων, μπορεί στο λιμάνι να μη γίνονται απολύσεις, όπως στις άλλες επιχειρήσεις στο Θριάσιο, αλλά τους εργαζόμενους δεν παύουν να τους απασχολούν τα γενικότερα προβλήματα. "Μπορεί να μην είμαστε εμείς άνεργοι, αλλά σε κάθε οικογένεια υπάρχει και ένας. Μας αναγκάζουν να ζούμε με αυτή...", λένε χαρακτηριστικά και προσπαθούν να βρουν λύση στα λόγια της υποψήφιας δημάρχου Ελευσίνας Κατερίνας Μαϊλη.

"Οι εκλογές γίνονται σε μια δύσκολη στιγμή. Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά για όλους, αλλά ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην Ελευσίνα. Για το λόγο αυτό πρέπει και μέσα από τις εκλογές η κυβέρνηση να μετρήσει λιγότερους κυβερνητικούς δημάρχους, υποτελείς στην πολιτική της", υπογράμμισε η Κ. Μαϊλη, στη συγκέντρωση των εργαζομένων πριν πιάσουν δουλιά.

Στη συνέχεια κάλεσε τους εργαζόμενους και στο λιμάνι να κινητοποιηθούν, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια στην περιοχή - Θριάσιο νοσοκομείο, γέφυρα Σαρανταποτάμου, ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή τους. Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΠΑΚΕ είναι δεσμευμένη μόνο στις υποσχέσεις που δίνει στους εργαζόμενους, ότι θα είναι παρούσα στους αγώνες τους.

"Η κυβέρνηση, αλλά και οι συνδυασμοί, που στηρίζει τόσο στη νομαρχία όσο και στο δήμο στην περιοχή, προεκλογικά, μιλούν για ανάπτυξη της περιοχής του Θριάσιου, για νέα έργα. Ποια ανάπτυξη εννοούν, όταν έχουν χαθεί 4.000 θέσεις εργασίας;", επισήμανε ο Νίκος Αγγελόπουλος,υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ στο χαιρετισμό του.

Καταλήγοντας κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν την ΠΑΚΕ και τη ΝΑΣ γιατί: "Εμείς διαφέρουμε από τους άλλους. Γιατί εμείς θα είμαστε δίπλα σας και την επόμενη μέρα των εκλογών. Για το λόγο αυτό σας ζητούμε μέσα από τις εκλογές να στείλετε μήνυμα αντίστασης και αγώνα στην κυβερνητική πολιτική".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας LNG(2023-08-25 00:00:00.0)
Οχι στη μετατροπή του αποκλειστικά σε νοσοκομείο Covid(2021-04-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-11-18 00:00:00.0)
"Δε θα τους αφήσουμε να μας διαλύσουν"(1998-09-05 00:00:00.0)
Λύσεις και όχι φιέστες για το "Θριάσιο"(1998-04-02 00:00:00.0)
Φορομπηχτική η πολιτική της δημοτικής αρχής(1998-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ