Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΧΝΗΣ"
Στην τελική ευθεία για τη νίκη

Αυξάνονται συνεχώς οι πολίτες της Πολίχνης που δηλώνουν τη στήριξή τους στην παράταξη που αντιστέκεται σταθερά στην αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της

Ως η μόνη συνεπής δύναμη που σταθερά βρέθηκε στο πλάι των δημοτών, συμπαραστάτης στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων τους, αναδεικνύεται στη συνείδηση των Πολιχνιωτών η "Δημοτική Ενωτική Κίνηση Πολίχνης" και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Κατσιάνος.Και τώρα όπως και στις προηγούμενες εκλογές, λένε καθαρά στους πολίτες πως τα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν με κανένα μαγικό ραβδί. Η Πολίχνη και ο λαός της έχουν ανάγκη από δήμαρχο που θα ενώνει τη φωνή του με όλους όσοι αντιστέκονται στην υποβάθμιση της ζωής.

Την ειλικρίνεια, με την οποία στάθηκε και στέκεται ο συνδυασμός της ΔΕΚ απέναντί τους, αναγνωρίζουν οι δημότες της Πολίχνης. Ομολογούν οι ίδιοι πως τόσο ο Ν. Κατσιάνος, όσο και άλλοι εκλεγμένοι του συνδυασμού, έδωσαν πραγματικά μάχες, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και έξω, στο πλάι τους, όταν αγωνίζονταν για τη λύση στο πρόβλημα με τα αυθαίρετα των Μετεώρων, για να βελτιωθεί η κατάσταση στα σχολεία κλπ. Ολοένα και περισσότεροι πολίτες της Πολίχνης, βγαίνουν ανοιχτά και δηλώνουν τη στήριξή τους στο συνδυασμό που ήταν ο μόνος αντίπαλος της απερχόμενης διοίκησης και αντιστάθηκε στις αντιλαϊκές επιλογές της και τη γενικότερη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Μια βόλτα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού είναι αρκετή, για να διαπιστώσει κανείς την απήχηση που έχει η ΔΕΚ και οι αγωνιστές υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Οι περιοδείες στις γειτονιές και τους χώρους δουλιάς, αποτελούν ανεξάντλητη πηγή δύναμης και αισιοδοξίας για να συνεχίσουν τα μέλη της ΔΕΚ και να δώσουν τη μάχη μέχρι τέλους, ελπίζοντας στο νικηφόρο αποτέλεσμα των εκλογών.

Υποταγμένοι στη λογική της υποσχεσιολογίας και της ρουσφετολογίας, άλλοι έξι υποψήφιοι δήμαρχοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Και η λασπολογία όμως έχει μπει στην προεκλογική μάχη. Παράδειγμα, η υποψήφια δήμαρχος Ελλη Παπαπαναγιώτου, που με βρώμικες χυδαίες προσωπικές επιθέσεις στρέφεται ενάντια στον υποψήφιο της ΔΕΚ Νίκο Κατσιάνο. Επίσημοι, με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αντάρτες και δήθεν ανεξάρτητοι επιχειρούν να εγκλωβίσουν τους δημότες, να υποτάξουν τις συνειδήσεις τους, μοιράζοντας απλόχερα υποσχέσεις και τάζοντας μεγάλα έργα. Ολοι, όμως, όπως αποδεικνύεται και από τις θέσεις τους αλλά και από τη στάση τους τα προηγούμενα χρόνια στην ενεργό διοίκηση, ταυτίζονται. Αποδέχονται για την ΤΑ το ρόλο του διαχειριστή και του κυβερνητικού υπάλληλου. Αλλωστε, η ύπαρξη πολλών υποψηφίων έχει δυσαρεστήσει τους δημότες, που βλέπουν ότι αρκετοί από αυτούς τίποτε δεν έχουν να προσφέρουν στο δήμο παρά μόνο αναζητούν επιβεβαίωση του εαυτού τους.

Οι δημότες της Πολίχνης, όμως, βλέπουν πως τα προβλήματα οξύνονται. Οι άνεργοι στην πόλη αυξάνονται, η οικονομική δυσπραγία μεγαλώνει, οι ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές προοπτικές γκρεμίζονται, οι γειτονιές της Πολίχνης μαραζώνουν, εγκαταλειμμένες χωρίς τα απαραίτητα έργα υποδομής που θα διασφάλιζαν μερική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους. Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου διεκδικητής της δημαρχίας που στηρίζεται επίσημα από το ΠΑΣΟΚ κ. Παπαδόπουλος,τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει να επιδείξει παρά μόνο ελάχιστα έργα βιτρίνας. Αδιάψευστος μάρτυρας της διαχείρισης βιτρίνας και σπατάλης, είναι το γεγονός ότι απορρόφησε 6 δισ. χωρίς να μπορεί να παρουσιάσει έργο ουσίας. Το εργοτάξιο του δήμου έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, οι παιδικές χαρές είναι ερειπωμένες, οι χώροι άθλησης εγκαταλειμμένοι καταρρέουν και οι δρόμοι σε κακά χάλια.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, ο Νίκος Κατσιάνος, καλεί τους δημότες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Την ψήφο τους να την επενδύσουν αγωνιστικά, στηρίζοντας το συνδυασμό της ΔΕΚ, που συνεχίζει αταλάντευτα με νεανική δράση και νέους οραματισμούς, για να χτίσει αγωνιστικά το μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ