Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκπτώσεις για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Εκπτωση 30% παρέχεται σε όσους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους εφόρους αυτών μετακινηθούν με πλοία στους τόπους διορισμού τους κατά τις ερχόμενες εκλογές. Οπως σημειώνεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η έκπτωση παρέχεται για το διάστημα από 5 έως 23 Οκτώβρη, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσης των εισιτηρίων. Οσοι δε αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και έφοροι αυτών μετακινηθούν με τις γραμμές του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας, δικαιούνται έκπτωση 50% επί των εισιτηρίων. Η έκπτωση ισχύει από 6 έως 16 Οκτώβρη και σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, από 13 έως 23 Οκτώβρη. Για την έκπτωση, αρκεί και στις δύο περιπτώσεις η επίδειξη του διοριστηρίου εγγράφου.

Τέλος, η "Ολυμπιακή Αεροπορία" θα διαθέσει επαρκή αριθμό θέσεων για τη μετακίνηση των δικαστικών αντιπροσώπων και των εφόρων αυτών, οι οποίοι όμως θα καταβάλουν ακέραια την αξία του εισιτηρίου, καθώς και τον ειδικό φόρο του αεροδρομίου και θα τους χορηγείται απόδειξη πληρωμής με την προσκόμιση του εγγράφου διορισμού τους.

Αποστέλλονται στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις (ΝΑ) της χώρας τα έντυπα και υλικά που είναι απαραίτητα για τη διενέργεια των δημοτικών, κοινοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Οπως σημειώνεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, οι ΝΑ πρέπει να εφοδιάσουν όλα τα εκλογικά τμήματα των δήμων με αντίτυπο των βιβλίων πράξεων εφορευτικής επιτροπής. Επίσης, με εκλογικούς φακέλους και λευκά ψηφοδέλτια ανάλογα με τους εκλογείς με μία προσαύξηση περίπου 10%. Με ένα σάκο που θα περιέχει το απαραίτητο υλικό για τη διενέργεια των εκλογών - στο σάκο αυτό, μετά το πέρας της διαλογής, κάθε εφορευτική επιτροπή θα τοποθετήσει το εκλογικό υλικό και θα τον διαβιβάσει στο οικείο πρωτοδικείο για τις δημοτικές εκλογές ή ειρηνοδικείο για τις κοινοτικές. Τέλος, οι ΝΑ πρέπει να εφοδιάσουν τα εκλογικά τμήματα με αυτοκόλλητες αφίσες - με τίτλους "δημοτικές" και "κοινοτικές εκλογές" - για να τοποθετηθούν η μία στην κάλπη και η άλλη στο παραβάν.

Σε ό,τι αφορά τις νομαρχιακές εκλογές, οι ΝΑ πρέπει να εφοδιάσουν με βιβλία πράξεων εφορευτικής επιτροπής όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειάς τους. Επίσης με εκλογικούς σάκους, αυτοκόλλητες αφίσες, με τίτλο "Εκλογές Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης". Το πάσης φύσεως εκλογικό υλικό πρέπει να έχει μεταφερθεί στα εκλογικά τμήματα και να γνωστοποιηθεί αυτό στο υπουργείο Εσωτερικών, τουλάχιστον τρεις μέρες πριν τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ