Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΗΣ ΝΑΣ
Υπόσχεση αγώνα

- Κλείνουν φέτος τέσσερα χρόνια από τη λειτουργία της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Πώς εκτιμάτε την πορεία του θεσμού;

- Εχουμε πει από την αρχή ότι ως θεσμός η αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να λειτουργήσει. Στο Νομό Λασιθίου δε λειτούργησε γιατί τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου ήταν εγκλωβισμένα στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο ένας λόγος είναι αυτός. Ο άλλος είναι ότι δεν υπήρχε αντιπολίτευση μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο του Λασιθίου. Υπήρχαν τρία κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, που είχαν την ίδια φωνή στη νομαρχία και γι' αυτό δε λειτούργησε.

- Ποια τα προβλήματα του νομού σας και ποια η στάση της Νομαρχιακής Αρχής απέναντί τους;

- Τα προβλήματα του νομού είναι πολλά. Είναι από τους πιο παραμελημένους νομούς της Ελλάδας. Βέβαια, τώρα, ενόψει εκλογών, βγαίνουν και μιλάνε για έργα που εμείς δε γνωρίζουμε. Είχα την τύχη να είμαι υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές και είχα επισκεφθεί τον νομάρχη, όπου και με ενημέρωσε για τα προβλήματα της περιοχής. Τα προβλήματα που μου έβαλε, δυστυχώς, παραμένουν τα ίδια.

Για παράδειγμα, ο βόρειος οδικός άξονας από παλιά έμπαινε σαν στόχος και τώρα, προεκλογικά, μας λένε ότι δημοπρατήθηκε ένα μέρος μόνο. Ανέφερα αυτό το έργο γιατί ο Νομός Λασιθίου είναι κατεξοχήν τουριστικός και δε θα μπορούσαμε να μιλάμε για τουριστική υποδομή χωρίς δρόμους.

Επίσης, με ευθύνη και της Νομαρχιακής Αρχής δεν έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου του Λασιθίου, για το οποίο το Κόμμα έκανε Επερώτηση στη Βουλή και η απάντηση ήταν ότι χρήματα δεν υπάρχουν. Αυτή η φάση έχει κυριολεκτικά καρκινοβατήσει. Οσον αφορά τα σχολικά κτίρια, σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν στην περιοχή Μεραντέλου.

Ο νομός έχει μεγάλη έλλειψη από εμπορικό λιμάνι. Το λιμάνι του Αγ. Νικολάου, που γίνεται τώρα, δε θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες, γιατί αφ' ενός δεν υπάρχουν δρόμοι κατάλληλοι και αφ' ετέρου είναι πολύ μικρό. Εμείς θα βλέπαμε ένα εμπορικό λιμάνι έξω από τον Αγ. Νικόλαο, στο Καλό Χωριό ή στην Παχιά Αμμο, που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του νομού.

- Ποια η πρόταση της ΝΑΣ για μια αναπτυξιακή πορεία του νομού; Ποιο το μήνυμα για τις ερχόμενες νομαρχιακές εκλογές;

- Η ΝΑΣ στέλνει μήνυμα ότι σε αυτές τις εκλογές πρέπει να μπει η διαφορετική φωνή μέσα στη νομαρχία, που στα τέσσερα αυτά χρόνια απουσίαζε. Στο λαό της περιοχής λέμε ότι την επομένη των εκλογών θα είμαστε μπροστάρηδες για να αγωνιστούμε μαζί του για τα τόσα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία. Τον καλούμε να ψηφίσει ΝΑΣ για το δικό του συμφέρον και του υποσχόμαστε ότι δε θα τον προδώσουμε. Οταν ο λαός θα μας δώσει την εντολή να κυβερνήσουμε, θα καλέσουμε όλους τους δημάρχους, τους φορείς του νομού, και θα ζητήσουμε να μας υποδείξουν τα προβλήματα που απασχολούν το χώρο τους. Από κοινού θα ταιεραρχήσουμε κατά προτεραιότητα και θα τα λύσουμε. Ο ελληνικός λαός από το 1981 και μετά έχει χορτάσει "θα".

Ε. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ