Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε

Περιοδεία ενημέρωσης και διεκδίκησης της ΝΑΣ και του Δημοκρατικού Συνδυασμού σε γειτονιές της πόλης

"Εμείς δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, δεσμευόμαστε μόνο ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε". Λόγια απλά και σταράτα. Είναι τα λόγια ανθρώπων αγωνιστών που θέλουν να συγκρουστούν με τη σημερινή κατάσταση της ασφυκτικής αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα λόγια του Αντώνη Χοροζάνη,υποψήφιου νομάρχη στη Δυτική Αττική με τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" και του αγωνιστή δημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Λάππα και εκ νέου υποψηφίου με τον "Δημοκρατικό Συνδυασμό Ζεφυρίου",που επικεφαλής κλιμακίων των συνδυασμών περιόδευσαν χτες στο Ζεφύρι, στην περιοχή του κέντρου.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας το ΚΑΠΗ. Η ανταπόκριση στις θέσεις των υποψηφίων ήταν έκδηλη, ενώ οι κοινές αφετηρίες και αγώνες κυριάρχησαν. Χαρακτηριστικά ο κυρ Κώστας, παλιός μεταλλεργάτης, αναγνώρισε στο πρόσωπο του Αντ. Χοροζάνη τον μαθητευόμενο τότε νέο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ο Αντ. Χοροζάνης ευθύς εξ αρχής υπογράμμισε ότι η ΝΑΣ δεν υπόσχεται, όπως κάνει ο νυν νομάρχης κ. Παπαπέτρου και εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, αναπλάσεις και πάρκα, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης στη Δυτική Αττική. Χαρακτηριστικά ανέφερε "τι να τα κάνουν οι εργαζόμενοι τα δέντρα, όταν χάνουν τη δουλιά τους, όταν μόνο στην τελευταία τετραετία χάθηκαν στην περιοχή 4.000 θέσεις εργασίας, όταν συρρικνώνεται η βιομηχανική παραγωγή". Χρειάζονται - συνέχισε - νομαρχία και δήμοι με αιρετούς αγωνιστές, όπως ο Γ. Λάππας στο Ζεφύρι, που να μπαίνουν φραγμός σε όλα τα μέτρα και τις πολιτικές που χειροτερεύον τη ζωή των εργαζομένων, που θα λένε "όχι" στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και στο μοίρασμα της ανεργίας. Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα διεκδικεί και θα παλεύει για την απόδοση των παρακρατημένων πόρων από την κυβέρνηση, που ανέρχονται στο 1,4 τρισ. δρχ.

Αλήθεια και έργο με διεκδίκηση

Παίρνοντας το λόγο ο Γ. Λάππας στάθηκε ιδιαίτερα στην πλειοδοσία υποσχέσεων των άλλων υποψηφίων στο Ζεφύρι, που εξαγγέλλουν έργα χωρίς να γνωρίζουν καν ότι δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι προς απαλλοτρίωση. Αναφέρθηκε στην αγωνιστική πορεία του δήμου, που μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με κληρονομημένο χρέος από τοκοχρεολύσια ύψους 700 εκατομμυρίων, από την προηγούμενη διοίκηση (του και σήμερα υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ζέρβα), προχώρησε σε έργα πνοής και όχι βιτρίνας για την καλυτέρευση της ζωής των Ζεφυριωτών, όπως αποχετευτικά έργα, ολοκλήρωση της δέσμευσης χώρων για σχολεία, δημιουργία χώρου αναψυχής στο αποκτημένο με αγώνες κτήμα Κωνσταντινίδη, όπου θα γίνει το πάρκο "Κώστας Λιάρος" σε ανάμνηση του αείμνηστου αγωνιστή δημάρχου.

Επόμενος σταθμός ήταν ο 1ος Παιδικός Σταθμός Ζεφυρίου. Τα κύρια προβλήματά του εντοπίζονται στη λειτουργία και τη μη κάλυψη από τα κονδύλια του υπουργείου Πρόνοιας. Η διευθύνουσα Γ. Μήτραινα είπε ότι τα κονδύλια που ζητάνε, ποτέ δε δίνονται στο ύψος που απαιτείται, ενώ κάλεσε το δήμο να συνεχίσει να διεκδικεί και αυτός. Ο Αντ. Χοροζάνης τόνισε τη θέση της ΝΑΣ, για το ενιαίο της παιδείας από το βρεφονηπιακό σταθμό έως τις ανώτερες βαθμίδες με εξασφάλιση πόρων, που δημότης δε θα πληρώνει επιπρόσθετα για τη λειτουργία τους.

Ακολούθησε περιοδεία σε μαγαζιά και κοινόχρηστους χώρους και συζητήσεις με εργαζόμενους και επαγγελματίες, όπου διαφάνηκε η θέληση του κόσμου να στηρίξουν τον αγώνα και τη συνέχιση της διεκδίκησης, που στο Ζεφύρι έχει μπροστάρη το δήμο και τον δήμαρχό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ