Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
Νικηφόρα πορεία της "Δημοτικής Κίνησης"

Μήνυμα καταδίκης στην αυταρχική, αλαζονική και φορομπηχτική διοίκηση του Δήμου Σταυρούπολης, έστειλαν το βράδυ της Πέμπτης οι δημότες της Σταυρούπολης μέσα από τη συμμετοχή τους στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της "Δημοτικής Κίνησης" στην πλατεία Ελευθερίας της Ανω Ηλιούπολης. Μια συγκέντρωση που σηματοδότησε τη νικηφόρα πορεία του συνδυασμού με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Τσακίρη.

Οι Ηλιουπολίτες, που χρόνια τώρα βιώνουν τη διαχειριστική λογική του νυν δημάρχου, την ανταποδοτική πολιτική που εφαρμόζει σε κάθε δραστηριότητα ζητώντας από τους κατοίκους να πληρώσουν ακόμη και για την απαλλοτρίωση χαρακτηρισμένων οικοπέδων, προκειμένου να γίνουν πάρκα και αλάνες για τα παιδιά τους, διατρανώνουν πλέον ολοένα και πιο καθαρά την απόφασή τους να βάλουν τέρμα στο τέλμα και να αναδείξουν δήμαρχο αγωνιστή, διεκδικητή. Να αναδείξουν δήμαρχο που θα βρίσκεται κοντά στα λαϊκά προβλήματα και παλεύει για τη λύση τους και όχι παρατηρητή και διαμεσολαβητή για την εφαρμογή των αντιλαϊκών επιλογών. Να αναδείξουν μια Δημοτική Αρχή που θα στέκεται διεκδικητικά απέναντι στα προβλήματα του τόπου, θα κινητοποιεί το λαό για υγεία, παιδεία, πρόνοια, δουλιά.

"Ο σημερινός δήμαρχος δε μας ταιριάζει", είπε χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο Χ. Τερζόπουλος,μέλος της διοίκησης του Παραρτήματος του Σωματείου Οικοδόμων, και συνέχισε: "Η διοίκηση Μπαρούτα βρίσκεται μακριά από τα μεγάλα και μικρά προβλήματα των δημοτών. Εχοντας να επιδείξει μόνο έργα βιτρίνας, συνεχίζει επί 8 χρόνια την ίδια φορομπηχτική πολιτική. Η διοίκηση Μπαρούτα πήρε ένα δήμο νοικοκύρη το 1990 και τον μετέτρεψε σε οφειλέτη. Και στη διαχείριση ακόμη αποδείχτηκε ανίκανη". Καταλήγοντας, κάλεσε τους δημότες να ψηφίσουν με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στο αύριο, την άλλη μέρα των εκλογών, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι θα τους περιμένουν οι λογαριασμοί με τα αυξημένα δημοτικά τέλη και τους νέους φόρους.

Για τα προβλήματα και τις ελλείψεις υποδομών για άθληση μίλησε ο Κώστας Αδαμίδης,πρόεδρος της Αθλητικής Ενωσης Ηλιούπολης, που στηρίζει την Κίνηση και τον υποψήφιο δήμαρχο Χ. Τσακίρη. Κατήγγειλε τη νυν διοίκηση πως δε νοιάστηκε να δημιουργήσει χώρους άθλησης για τους νέους και φυσικά καμία πρωτοβουλία δεν πήρε για να στηρίζει τους Συλλόγους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Τσακίρης κάλεσε το λαό της Σταυρούπολης να δώσει την ψήφο του στη "Δημοτική Κίνηση" και στο μαχητικό ψηφοδέλτιο με το οποίο διεκδικεί το δήμο. Γιατί μόνο τότε μπορούν να ελπίζουν πως ο δήμος θα ξαναμπεί σε δημιουργική πορεία. "Σήμερα, είπε, από τις Βρυξέλλες, την ΕΕ, την κυβέρνηση, μέχρι και τον κ. Μπαρούτα, πάνε να καταργήσουν ουσιαστικά αυτό το ιερό δικαίωμα της ψήφου, μετατρέποντας όσους ψηφοφόρους μπορούν, σε προσκυνητές και δέσμιους ατομικών συμφερόντων. Με την εξαγορά της ψήφου παζαρεύοντας ακόμη και το δικαίωμα στη δουλιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ