Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ορθόδοξη Αθηνούλα μας

Πάντα είχα την αγωνία αν η Αθηνούλα, εκτός από Ελληνίδα, θα ήταν και ορθόδοξη, ώστε να συνδυάζει τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη της φυλής μας. Κι οφείλω να ομολογήσω ότι με χαροποίησε ιδιαιτέρως η επίσκεψή της στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, για να πάρει την ευλογία του και με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος να πορευτεί στο σωστό δρόμο. Αισιοδοξώ δε ότι η Αθηνούλα δε θα προδώσει και στο μέλλον την ελληνικότητα και την ορθόδοξη πίστη της, μαθαίνοντας πως ήδη τέσσερις πιστοί Ελληνες προσφέρθηκαν να την νυμφευτούν, όχι επειδή είναι προικοθήρες, αλλά για να μην την παντρευτεί κανένας καθολικός, προτεστάντης ή και μωαμεθανός - δεν είχε παρασυρθεί με μωαμεθανό η πριγκίπισσα Νταϊάνα; - και της αλλάξει την πίστη. Ολοι θυμόμαστε τι πήγαμε να πάθουμε όταν η Χριστινούλα παντρεύτηκε εκείνον τον Ρώσο Καούζοφ, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες πως ήταν άθεος και κρυφοκομμουνιστής και κινδύνεψε, όχι μόνον η ελληνορθόδοξη υπόστασή της, αλλά και η αμύθητη περιουσία της.

***

Ευχαριστώντας τον προκαθήμενο της ελληνικής εκκλησίας για την παρέμβασή του, προτείνω να συναντηθεί και να ευλογήσει βλαστάρια κι άλλων πάμπλουτων Ελλήνων για να τους εμπνεύσει στα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Διότι καλώς μεν η κυβέρνησή μας παραδίδει σ' αυτούς τη δημόσια περιουσία, αλλά αν οι απόγονοί τους δεν είναι ορθόδοξοι ποιο το όφελος για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία; Είναι, λοιπόν, αναγκαίο η κυβέρνηση να εξασφαλίζει επιχειρηματικά κέρδη στους πλούσιους και η εκκλησία την ορθόδοξη πίστη τους, ώστε να μεγαλουργήσει το χριστιανικό ελληνικό γένος.

***

Εχει πολύ μεγαλύτερη σημασία να δηλώνουν ορθόθοξα τα εγγονάκια του Αριστοτέλη μας και του καπετάν Γιάννη μας, παρά ένας φτωχός Ελληνας. Γι' αυτό και ο Μακαριώτατος κάλεσε την Αθηνούλα για να την ευλογήσει κι όχι π. χ. τα εγγονάκια των ηλικιωμένων που κάηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Αυτά, έτσι κι αλλιώς, είναι Ελληνόπουλα και προσφεύγουν στο Θεό να τους βοηθήσει, αφού η κυβέρνησή μας δεν ενδιαφέρεται, ασχολούμενη πώς θα πουλήσει κρατικές τράπεζες και την άλλη δημόσια περιουσία, για να εξασφαλιστεί το μέλλον των εγγονών των πλουσίων.

Π. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ