Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγραφές και συσκέψεις

Προχτές το απόγευμα - όπως πληροφορεί χτεσινό δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας - συνήλθε για πρώτη φορά η εννιαμελής Διυπουργική Επιτροπή για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ). Η Διυπουργική συστήθηκε στις 27.1.1998 μετά από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της φιλοκυβερνητικής ηγεσίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ).

Βέβαια η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής - μετά την πάροδο περίπου πέντε μηνών μετά τη σύστασή της - αποκαλύπτει και την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα ΑΜΕΑ, παρά τις από καιρού εις καιρόν μεγαλόστομες διακηρύξεις περί ευαισθησίας της κυβέρνησης - που επαναλαμβάνονται και στη χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου. Φαίνεται τελικά πως και η Διυπουργική Επιτροπή θα έχει την τύχη της Διακομματικής Επιτροπής για τα ΑΜΕΑ που έχει να συνεδριάσει πάνω από οχτώ μήνες...

Οχι πως η κυβέρνηση μένει και με σταυρωμένα χέρια. Ηδη έχει έτοιμο το νομοσχέδιο που "σταυρώνει", στην κυριολεξία, την ήδη θνήσκουσα Κοινωνική Πρόνοια.

Και σε αυτό το αντικοινωνικό έργο έχει τη συνδρομή της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΑΕΑ, η οποία αντί να οργανώσει τους αγώνες των ΑΜΕΑ, παίρνει αποφάσεις για το πώς θα νοθεύσει την έκφραση των ΑΜΕΑ. Ετσι στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΕΑ αποφασίστηκε η εγγραφή της Ομοσπονδίας Διαβητικών στη Συνομοσπονδία. (Αλίμονο αν όσοι έχουν σάκχαρο καταταγούν στην κατηγορία των ΑΜΕΑ).

Το ΔΣ αποφάσισε με ευκολία τη νέα εγγραφή. Ομως μεθόδευσε και χτες τη ματαίωση της συζήτησης για τα οικονομικά της ΕΣΑΕΑ, που εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ