Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σύσκεψη για τους εκτάκτους του δήμου

"Μαζί με το αίτημα για τη νομιμοποίηση των εκτάκτων, πρέπει να υπάρχει και το αίτημα της κατάργησης του θεσμού. Οι προσλήψεις στους δήμους να γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια". Τα παραπάνω τόνισε χτες ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μιχ. Φιορεντής στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης για την αντιμετώπιση του θέματος των εκτάκτων υπαλλήλων του δήμου, που για πάνω από ένα μήνα έχει διακοπεί η μισθοδοσία τους μετά από δικαστική απόφαση.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσπαθήσουν στον αγώνα που αναπτύσσουν να μείνουν ενωμένοι, υπογράμμισε ο Μ. Φιορεντής σημειώνοντας ότι όσο περισσότερο μεγαλώνει η μεταξύ τους αλληλεγγύη, όσο και με τους άλλους εργαζόμενους, τόσο περισσότερα οφέλη θα έχουν. Ακολούθως υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ για το πρόβλημά τους κατέθεσε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση, αλλά η απάντηση που πήρε από την κυβέρνηση ήταν πρωτοφανής. Ο αρμόδιος υφυπουργός αντί να δεσμευτεί για νομοθετική ρύθμιση που θα έλυνε το πρόβλημα, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν σχετική τροπολογία. "Είναι διατεθειμένοι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα να το λύσουν; Εμείς στις 18/3/97 καταθέσαμε τροπολογία που κάλυπτε όλους τους εργαζόμενους. Την τροπολογία αυτή την καταψήφισαν", είπε ο Μ. Φιορεντής.

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αφού επισήμανε ότι το πρόβλημα των εκτάκτων του Δήμου Πειραιά δημιουργήθηκε τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, σημείωσε ότι ο θεσμός των εκτάκτων πρέπει να καταργηθεί, γιατί δεν είναι τίποτε άλλο από μια επετηρίδα ανέργων και ένας μηχανισμός ομηρίας των εργαζόμενων. "Οι εργαζόμενοι να μην αφήσουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι στην πλάτη τους. Να απαιτήσουν την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων", υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας τόνισε: "Λύση για το πρόβλημα χωρίς κυβερνητική βούληση δε θα υπάρχει", προσθέτοντας ότι από εδώ και πέρα πρέπει να μπουν κανόνες στον τρόπο των προσλήψεων, αφού πολλές τέτοιες αποφάσεις ελήφθησαν χωρίς την ενημέρωση έστω του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακολούθως είπε ότι σήμερα ακούγονται και κάποιες υποκριτικές φωνές αφού τόσο ο δήμαρχος, όσο και η Δημοτική Αρχή ξέρουν πολύ καλά τις κυβερνητικές επιλογές για συρρίκνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτικοποίηση πολλών υπηρεσιών της. "Καλούμε όλους να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική", υπογράμμισε ο Π. Σαλπέας και καταλήγοντας είπε όσοι από τους έκτακτους έχουν προσληφθεί μέχρι τις 31/12/96 και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου να μονιμοποιηθούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοροϊδία η τροπολογία της κυβέρνησης(2000-01-19 00:00:00.0)
"Παρακάλια" του δημάρχου Πειραιά(1999-04-22 00:00:00.0)
Κοντά στους εργάτες της θάλασσας(1998-09-03 00:00:00.0)
Αύξηση τελών μέχρι και 30%!(1997-12-20 00:00:00.0)
Στα δίχτυα των νονών(1997-10-25 00:00:00.0)
Μερική μονιμοποίηση εκτάκτων(1997-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ