Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση ύδρευσης - αποχέτευσης

Την αντίθεσή τους στη διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τους Οργανισμούς Υδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης (ΟΥΘ - ΟΑΘ) εξέφρασαν οι δήμαρχοι του νομού μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν χτες το πρωί με πρωτοβουλία της ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή των Εργατικών Σωματείων των δύο Οργανισμών.

Με ψήφισμά τους οι εκπρόσωποι της ΤΑ διατυπώνουν καθαρά την αντίθεσή τους στη διάθεση οποιουδήποτε ποσοστού μεριδίων από τους ΟΥΘ - ΟΑΘ σε ιδιώτες, σημειώνοντας πως το νερό είναι φυσικό κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ιδιωτικής εκμετάλλευσης. Θεωρούν απαραίτητη τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, όμως - όπως επισημαίνουν - αυτό δε διασφαλίζεται με την εκχώρησή τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Τέλος ξεκαθαρίζουν πως σε συνεργασία με τους εργαζόμενους θα προχωρήσουν σε κάθε είδους παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις για την ύδρευση και αποχέτευση στη Θεσσαλονίκη.

Στην ίδια σύσκεψη ορίστηκε επιτροπή, η οποία θα εξετάσει το θέμα των αστικών συγκοινωνιών και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση και την οριστική λύση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε με αφορμή τη λήξη της σύμβασης του ΟΑΣΘ (μονοπώλιο στις αστικές συγκοινωνίες) με το κράτος στις 31/12/2000. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του σωματείου εργατοϋπαλλήλων του ΟΑΣΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ