Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Η συμπαράταξη γίνεται πράξη

Σε συγκέντρωση στην Κυψέλη, που οργάνωσε η Επιτροπή της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" στο 6ο Διαμέρισμα, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

Εργο των κατοίκων της πόλης,οι οποίοι καλούνται να ρίξουν το δικό τους βάρος ως αντίβαρο στην κυριαρχία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θα είναι η επιτυχία της Συμπαράταξης,υπογράμμισε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,απευθύνοντας μήνυμα συστράτευσης των απλών ανθρώπων, όσων ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, καθώς είναι οι μόνοι που μπορούν και με την ψήφο τους να θέσουν φραγμό στα σχέδια της οικονομικής ολιγαρχίας.

Από την πλατεία της Κυψέλης - κατά τη συγκέντρωση που οργάνωσε την Τετάρτη το βράδυ η Επιτροπή της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" του 6ου Διαμερίσματος - ο Λεων. Αυδής, φανερά ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η παράταξη τον περασμένο Φλεβάρη να συγκροτηθεί ένα "πλατύ μέτωπο κοινωνικών δυνάμεων για να αντιπαλέψει την επίθεση των κυρίαρχων δυνάμεων",ανακοίνωσε ότι η προχτεσινή του ομιλία ήταν η τελευταία που έκανε ως "επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα". Καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται η επίσημη πλέον ανακοίνωση για τη συγκρότηση της Συμπαράταξης, που θα διεκδικήσει στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη με υποψήφιο δήμαρχο τον Λεων. Αυδή να αλλάξει τη ρότα του Δήμου Αθηναίων.

Ετσι μαζί με την "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", στο σχήμα που έχει συγκροτηθεί, συμμετέχουν ήδη η δημοτική κίνηση "Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία", η οικολογική ομάδα "Πράσινη Πολιτική" και μια σειρά ανεξάρτητες προσωπικότητες, ενώ οι σχετικές διεργασίες συνεχίζονται.

Με αυτούς που μοχθούν

"Ολοι εμείς έχουμε κάνει την επιλογή μας", υπογράμμισε ο Λεων. Αυδής και συνέχισε: "Δεν είμαστε και με τους δύο "κόσμους", ούτε υπεράνω αυτών - άλλωστε κι εκείνοι που καμώνονται πως είναι με όλους λένε ψέματα για να αποκρύψουν με ποιον "κόσμο" είναι πραγματικά"!

"Εμείς δεν κοροϊδεύουμε και δεν κοροϊδευόμαστε", τόνισε, ξεσηκώνοντας τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων στην πλατεία της Κυψέλης. "Και γι' αυτό είμαστε με εκείνους που ζουν και εργάζονται σ' αυτή την πόλη και βιώνουν καθημερινά τη γενικευμένη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του, που διαγκωνίζονται ποιος θα μεταφέρει μεγαλύτερα εισοδήματα από τα φτωχότερα στρώματα στα πλουσιότερα. Είμαστε με όσους μοχθούν και δικαιούνται να καρπώνονται τον πλούτο του μόχθου τους. Θέλουμε το λαό κυρίαρχο στην πόλη του"!

Ετσι, σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, καθώς διεκδικούμε την εκπροσώπηση των λαϊκών στρωμάτων, δε θα έπρεπε - και δεν το κάναμε - να προχωρήσουμε σε συμφωνίες κορυφής. "Αντίθετα απευθύναμε ανοιχτή πρόσκληση με τη διακήρυξη αρχών που καταθέσαμε έγκαιρα και η οποία σήμερα αποτελεί τη συμφωνημένη πυξίδα για την παραπέρα πολιτική μας δράση".

Ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική

Αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ο Λεων. Αυδής υπογράμμισε ότι "δεν υπάρχει τοπικό πρόβλημα που να μην έχει την αιτία του στη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται, αλλά και αντίστροφα, πολιτική που να μην έχει την έκφρασή της στα τοπικά ζητήματα".

Ετσι η επιχείρηση παραπέρα ισχυροποίησης του μεγάλου κεφαλαίου, που εκδηλώνεται διεθνώς, στην Αθήνα, εν προκειμένω, εκφράζεται κυρίως με την υπερφορολόγηση των δημοτών, την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα.

"Ολες οι κατακτήσεις, υπογράμμισε ο Λεων. Αυδής, που η εργατική τάξη πέτυχε ύστερα από δεκαετίες αγώνων αναιρούνται. Και χρησιμοποιούνται, για να επιτευχθεί αυτό, όλες οι μορφές καταπίεσης - ίσως όχι με τον τρόπο των δεκαετιών του '50, του '60 ή της δικτατορίας - αλλά με όλο και εντονότερες αναλογίες με εκείνες τις εποχές".

Καθώς μάλιστα η συγκέντρωση πραγματοποιούνταν στη συνοικία, που έχει επιλέξει να εγκαταστήσει τα γραφεία της η "Χρυσή Αυγή", ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην "επιχείρηση Καρφίτσα", που αναβίωσε με την επίθεση κατά των εκπαιδευτικών. Και προειδοποίησε: "Η άρχουσα τάξη δεν επιθυμεί να καταφεύγει διαρκώς στην αστυνομική καταπίεση. Προτιμά να χρησιμοποιεί πιο εύπεπτους τρόπους για να επιβάλλει τα σχέδιά της. Η ανάδειξη σε αξία της ομοιομορφίας, η επιχείρηση αποβλάκωσης από τα ΜΜΕ, η προβολή δήθεν λύσεων σε τοπικά ζητήματα που δεν αντιμετωπίζονται στην πραγματικότητα μόνα τους - αποτελεί εξίσου σημαντική μορφή καταπίεσης. Και είναι αυτή που επιβάλλεται από τη λεγόμενη διαχειριστική αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία δεν είναι - όπως εμφανίζεται - ουδέτερη. Κάνει πλάτες με κάθε ευκαιρία στην εφαρμογή κάθε κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής".

"Να ξέρουμε, κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, νησίδες χαράς στο πέλαγος της εξαθλίωσης δεν υπάρχουν. Νησίδες υπάρχουν μόνο για τους πλούσιους. Κι εμείς, που θέλουμε να παρέμβουμε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, είμαστε αναγκασμένοι να έρθουμε σε ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική, που τους τις παρέχει"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ