Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΜΗΤΤΟΥ - ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής ανακοίνωσε ότι ο Κ. Στεφανόπουλος, αφού άκουσε με προσοχή τις απόψεις των φορέων που τον επισκέφτηκαν, εκδήλωσε την επιθυμία του, να παρέμβει για το συγκεκριμένο ζήτημα στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, με στόχο πάντα την εξεύρεση της καλύτερης λύσης

Για τις επιπτώσεις που θα έχει η επιφανειακή χάραξη της περιφερειακής λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας στο δάσος του Υμηττού και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, ενημερώθηκε χτες το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος από αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής της πόλης και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) για τη σωτηρία του Υμηττού.

Στη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της αντιπροσωπείας παρουσίασαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εναλλακτική πρόταση που έχει επεξεργαστεί το Πολυτεχνείο να γίνει ο δρόμος με σήραγγα, χωρίς να επηρεάσει το περιβάλλον και εξέφρασαν την απορία τους γιατί δεν επιλέγεται η λύση που και οι ίδιοι προτείνουν, καθώς εκτός της διάσωσης του δάσους και η διαδρομή συντομεύεται, αλλά και το κόστος μειώνεται σημαντικά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας "αφού άκουσε με προσοχή τις απόψεις τους, εκδήλωσε την επιθυμία του να παρέμβει για το συγκεκριμένο ζήτημα στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, με στόχο πάντα την εξεύρεση της καλύτερης λύσης".

Την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής και της ΣΕΑ - μετά από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες προς το υπουργείο - αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

"Πρόσκρουση" και στοΑμερικάνικο Κολέγιο

Στο μεταξύ το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση αναστολής του Αμερικάνικου Κολεγίου και με απόφασή του αναστέλλει προσωρινά αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ για αναγκαστική απαλλοτρίωση 17 στρεμμάτων που είναι ιδιοκτησία του Αμερικάνικου Κολεγίου.

Σημειώνουμε ότι μέρος της έκτασης του Αμερικάνικου Κολεγίου βρίσκεται πάνω στη χάραξη της περιφερειακής του Υμηττού. Το ΣτΕ δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής ως προς την κατάληψη της έκτασης, την κοπή των δέντρων και της δασικής βλάστησης, χωρίς όμως να αναστείλει την πρόοδο της απαλλοτριωτικής διαδικασίας.

Στο σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ επισημαίνεται ότι από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι η απαλλοτριούμενη έκταση είναι ενιαίας μορφής με όλο το δασικό σύστημα της ευρύτερης περιοχής. Ωστόσο, το ΣτΕ έλαβε υπόψη και τους ισχυρισμούς της διοίκησης, η οποία υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έχει συνέπειες στην ομαλή εξέλιξη του έργου και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

H αναστολή των αποφάσεων των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομικών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας αίτησης ακύρωσης που θα εκδικαστεί στις 9-10-1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ