Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καλύπτουν τους ενόχους της δολοφονικής επίθεσης

Βγήκε χτες από το νοσοκομείο ο φοιτητής Δημ. Κουσουρής

Η ηγεσία της Αστυνομίας και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίος καλύπτουν πλέον συνειδητά τους ενόχους της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Δ. Κουσουρή - ο οποίος βγήκε χτες από το νοσοκομείο - και των φίλων του Γ. Καραμπατσώλη και Η. Φωτιάδη,καθώς και τον πυροβολισμό εναντίον του διαδηλωτή Α. Γκαγκόμοιρου.Την καταγγελία αυτή έκανε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Επιτροπή Αλληλεγγύης για την υπεράσπιση του κινήματος και των αγωνιστών και την καταδίκη της κρατικής καταστολής.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης κατηγόρησε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για σκοπιμότητα και τακτική συγκάλυψης, καθώς πέρασαν ήδη 23 μέρες από τη δολοφονική επίθεση κατά του Δ. Κουσουρή και οι ένοχοι δεν έχουν συλληφθεί ακόμη.

"Οι ευθύνες των αρμόδιων αρχών είναι ακόμη μεγαλύτερες, κατά την Επιτροπή Αλληλεγγύης, γιατί οι ένοχοι έχουν υποδειχτεί και κατονομαστεί και καμία έρευνα δεν έχει διαταχθεί για τις φανερές διασυνδέσεις "Χρυσής Αυγής" - ΜΑΤ και κρατικού μηχανισμού".

Οι έρευνες έχουν "βαλτώσει" και για τον πυροβολισμό αστυνομικού εναντίον του διαδηλωτή Α. Γκαγκόμοιρου. Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Επιτροπή Αλληλεγγύης επισήμανε πως δεν έχει ακόμη ασκηθεί αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη γι' αυτή την υπόθεση, παρά τα δημοσιεύματα του Τύπου, τις ερωτήσεις στη Βουλή και το διάβημα στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αλληλεγγύης ανέφεραν πως αν το θέμα συντηρείται ακόμη στην επικαιρότητα είναι γιατί επιμένουν κάποιοι εκπρόσωποι του Τύπου, ενώ οι αρμόδιες αρχές θα ήθελαν να περάσει στα αζήτητα και να ξεχαστεί.

Τέλος, η Επιτροπή Αλληλεγγύης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τα "εκπαιδευτοδικεία" που δημιουργούνται σε όλη την επικράτεια της χώρας εναντίον εκείνων που πρωταγωνίστησαν στο κίνημα του μετώπου παιδείας κατά του "διαγωνισμού ντροπής" και του νόμου Αρσένη. Στο σημείο αυτό ανέφεραν συγκεκριμένα την πρόσφατη καταδίκη και ομηρία των οκτώ εκπαιδευτικών, καθώς και τις δίκες σε Πύργο, Σέρρες κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ