Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΥΔΡΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
Πλατύ φιλολαϊκό δημοτικό μέτωπο

Παρουσιάστηκε σε συγκέντρωση η διακήρυξη της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Μούδρου Λήμνου"

"Για ένα δήμο, που θα εκφράζει τις ελπίδες μας", βάζει μπροστά η προσωρινή Γραμματεία της νεοσύστατης "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Μούδρου Λήμνου" η οποία παρουσίασε, σε συγκέντρωση κατοίκων των συνενωμένων Κοινοτήτων Καλλιόπης,Καμινίων,Κοντοπουλίου,Μούδρου,Παναγιάς της Πλάκας,Ρεπανιδίου,Ρουσσοπουλίου,Ρωμανού της Σκανδάλης,Φισίνης και Λύχνων,τη διακήρυξή της για τις δημοτικές εκλογές.

"Τα τελευταία χρόνια - σημειώνεται στη διακήρυξη της ΔΑΣ Μούδρου - άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους δήμους και τις κοινότητες. Η Νέα Δημοκρατία μείωσε σημαντικά τα κονδύλια και τις οικονομικές επιχορηγήσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνέχισε τις παρακρατήσεις και, με τους νόμους που ψήφισε το 1994, μετατρέπει τους ΟΤΑ σε ανώνυμες εταιρίες και επιχειρήσεις, που θα λειτουργούν με βάση το κέρδος".

Τώρα ο "Καποδίστριας" προωθεί τη λιτότητα, την ιδιωτικοποίηση, τον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό των δήμων και των κοινοτήτων, προωθεί τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι τα συμφέροντα των πολιτών.

Ετσι "ο κύριος στόχος δεν είναι η αποκέντρωση αλλά η συγκέντρωση της εξουσίας σε μεγάλους δήμους, όπου θα καταργείται κάθε έννοια λαϊκής συμμετοχής", τόνισε ο Γιώργος Μπαχτής,μέλος της προσωρινής Γραμματείας της Κίνησης. "Οι σημερινές κοινοτικές αρχές της περιφέρειάς μας - συνέχισε - πιστοί "υπάλληλοι" στις εντολές της κυβέρνησης, δεν αντέδρασαν στα αντιλαϊκά μέτρα που εφάρμοσε και προωθεί, αλλά αντίθετα λειτούργησαν αυταρχικά και αρνήθηκαν να συμπαρασταθούν στους αγώνες των ψαράδων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των οικοδόμων".

Αλλά και τοπικά τα προβλήματα δε λείπουν. Η μη λειτουργία του υπάρχοντος πολυιατρείου του Μούδρου, η έλλειψη των αγροτικών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα αγροτικά ιατρεία των κοινοτήτων, είναι μερικά από αυτά.

"Για να λυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τα χωριά μας όμως - όπως σημειώνεται στη διακήρυξη - χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα πλατύ φιλολαϊκό δημοτικό μέτωπο, στη βάση ενός κοινού προγράμματος, που θα πλαισιωθεί από κάθε πολίτη, ανεξάρτητα το πού ανήκει, το πού ψηφίζει. Για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα αγωνιστεί για τη διατήρηση του κοινωνικού της χαρακτήρα, για τη χρησιμοποίηση των χρηματοδοτήσεων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, για δημοκρατική λειτουργία της Δημοτικής Αρχής με τακτικές λαϊκές συνελεύσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ