Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
Οι μπουλντόζες άρχισαν δουλιά

Μπροστά στην αδράνεια της Δημοτικής Αρχής Βριλησσίων, ο υποψήφιος δήμαρχος Φάνης Αρχιμανδρίτης ζητά να συζητηθεί ως κατεπείγον το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η καταστροφή ξεκίνησε. Μέσα στον καύσωνα, αιφνιδιαστικά, εμφανίστηκαν πριν λίγες μέρες οι μπουλντόζες στον κόμβο των οδών Αττικής, Μεταμόρφωσης και Αγίου Αντωνίου στα Βριλήσσια και ισοπέδωσαν την περιοχή, κόβοντας δέντρα και κατεδαφίζοντας κτίσματα.

Στο όνομα, βέβαια, της κατασκευής του δρόμου Σταυρού - Ελευσίνας και με τη συνδρομή - λόγω της αδράνειάς της - της Δημοτικής Αρχής, που όχι δεν αντέδρασε καθόλου, αλλά απαξίωσε και να συζητήσει το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν το έθεσε ως επείγον ο υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων της "Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης"Φάνης Αρχιμανδρίτης.

Η δημοτική μας κίνηση, μας είπε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος, είχε από καιρό προειδοποιήσει για τον κίνδυνο αυτής της καταστροφής. Ο δήμαρχος της πόλης όμως επέμενε ότι δε συνέβαινε τίποτα και μάλιστα σχετικά πρόσφατα είχε δηλώσει στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ότι "δεν ανησυχούμε γιατί το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει απορρίψει, δεν έχει απαντήσει στο αίτημά μας...".

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η "Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση" Βριλησσίων καλεί το δήμο και την Επιτροπή Αγώνα να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά για να σταματήσουν την καταστροφική επέμβαση στο περιβάλλον της περιοχής.

Χτες πρότεινε να αποφασιστεί τα απορριμματοφόρα του δήμου να κλείσουν το δρόμο και μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και κατοίκους να εμποδιστεί η συνέχιση των εργασιών. Μαζί με τους κατοίκους, που χρειάζεται να ενημερωθούν και να ενεργοποιηθούν, να επιβληθεί συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του υπεύθυνου για το έργο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Η "Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση", δήλωσε το μεσημέρι ο Φ. Αρχιμανδρίτης, θα συνεχίσει, με τις όποιες δυσκολίες, να παλεύει για να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων των Βριλησσίων και να μην καταστραφεί η πόλη από την κυβερνητική πολιτική. Θα επιμείνουμε, τονίζει η παράταξη, μέχρι τέλος, ώστε ο δρόμος σε όλη την οδό Αττικής να γίνει σκεπαστός και ο χώρος επάνω να αξιοποιηθεί ως χώρος πράσινου και αθλοπαιδιών.

Και κάλεσε έστω και τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιδράσει "δεδομένου ότι καμία υπεύθυνη δέσμευση δεν υπάρχει από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την υλοποίηση του καθολικού αιτήματος των κατοίκων της περιοχής ο δρόμος να γίνει υπόγειος στο σημείο της οδού Αττικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ