Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Πάτρα

Τις αγωνιστικές τους διαθέσεις έδειξαν οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι της Πάτρας, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη οι μόνιμοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί της περιοχής.

Στο συλλαλητήριο, που ήταν από τα μαζικότερα των τελευταίων χρόνων, συμμετείχαν αδιόριστοι και αναπληρωτές, καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, γονείς και εργαζόμενοι, ενώ ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία των φοιτητών και της νεολαίας. Από τις ομιλίες εκφράστηκε η εναντίωση στο Ν. 2525, ο οποίος πλήττει όλη την κοινωνία, και τονίστηκε η ανάγκη να ακυρωθεί στην πράξη. Επισημάνθηκε πως πρώτος σταθμός σ' αυτό τον αγώνα είναι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, που θα αρχίσει στις 12 Ιουνίου και που θα πρέπει να ακυρωθεί με δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από τα εξεταστικά κέντρα. Εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στην κοινή ρίζα των προβλημάτων εργαζόμενων και εκπαιδευτικών, που είναι η κυβερνητική πολιτική και μίλησαν για την ανάγκη συσπείρωσης όλης της κοινωνίας στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τέλος, εκφράστηκε η ανάγκη του συντονισμένου αγώνα εκπαιδευτικών και άλλων φορέων για τη συνολική ρήξη και ανατροπή του ν. 2525 με τη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου για την Παιδεία, το οποίο θα ανατρέψει τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και θα αγωνιστεί για δημόσια δωρεάν παιδεία.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μόνιμοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι. Ψηφίσματα συμπαράστασης επέδωσαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, ενώ παρευρέθηκαν και αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων (ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ), καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Κίνησης "Πάτρα Μπροστά" και της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Αχαϊας.

Στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κυριάρχησαν συνθήματα που τόνιζαν την ανάγκη ενωμένης δράσης όλων των φορέων ("Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά", "Εργάτες, αγρότες, φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές") καθώς και την ανάγκη υπεράσπισης της εκπαίδευσης από την αντιλαϊκή κυβερνητική λαίλαπα, στην κατεύθυνση της ματαίωσης του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και της ακύρωσης του Ν. 2525.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ