Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Να μην προβεί η κυβέρνηση στο διαγωνισμό πρόσληψης του ΑΣΕΠ και να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς με επαναφορά της επετηρίδας, ζητά ο βουλευτής του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας από τον πρωθυπουργό, αλλά και τον υπουργό Παιδείας, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τονίζει ότι παρά τη διατρανωμένη αντίθεση των εκπαιδευτικών (μονίμων και αδιόριστων) στην κατάργηση της επετηρίδας και την εκφρασμένη διάθεσή τους με απεργιακές κινητοποιήσεις να ματαιώσουν τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτα στην επιβολή της πολιτικής της με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και αστυνομικά μέτρα.

"Προκαλώντας τους εκπαιδευτικούς - αναφέρει ο Απ. Τασούλας - και αναστατώνοντας τα σχολεία, σε περίοδο μάλιστα εξετάσεων των μαθητών, αποδεικνύει πως η αντικατάσταση της επετηρίδας με διαγωνισμό και γενικότερα η εκπαιδευτική της πολιτική κάθε άλλο παρά στοχεύει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης με τη δημιουργία παιδαγωγικού κλίματος στα σχολεία. Αντίθετα επαληθεύεται η θέση του μαζικού κινήματος ότι με την κατάργηση της επετηρίδας ανοίγει ο δρόμος για μεγαλύτερο αυταρχισμό και ιδεολογικό έλεγχο των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους, ανατροπή των εργασιακών τους δικαιωμάτων, κατάργηση της μονιμότητας και εκμηδένιση της αξίας των πτυχίων όλων των αποφοίτων στην αγορά εργασίας. Επιβεβαιώνεται ακόμη η διαπίστωση πως η κατάργηση της επετηρίδας αποσκοπεί στη συγκάλυψη της ακόμη μεγαλύτερης αύξησης της ανεργίας των εκπαιδευτικών εξαιτίας της πολιτικής μείωσης των διορισμών και έξωσης μεγάλης μερίδας μαθητικού πληθυσμού από το Λύκειο, που θα ακολουθήσει".

Για τα παραπάνω ο Απ. Τασούλας ρωτά τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας αν η κυβέρνηση προτίθεται, έστω και την τελευταία στιγμή, να μην προβεί στο διαγωνισμό και να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς με επαναφορά της επετηρίδας, αναλογιζόμενη:

- Την αγανάκτηση των χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών που βλέπουν αιφνιδιαστικά να ακυρώνεται η ελπίδα τους για εργασία και να διαιωνίζεται η εργασιακή τους ανασφάλεια και η ανεργία.

- Τις μαζικές αντιδράσεις που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική της στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και πλατύτερα στους γονείς και εργαζόμενους.

- Τις αυξημένες στην εποχή μας κοινωνικές ανάγκες για ενίσχυση και διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και επαγγελματικής μόρφωσης για όλους αδιάκριτα τους νέους, που απαιτούν μεγάλη αύξηση των διορισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ