Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ
Τα προβλήματα συνεχίζονται...

Σε υπόγεια σπηλαιώματα, πηγάδια και φρεάτια πέφτει συνεχώς από το περασμένο Σάββατο ο "μετροπόντικας", με αποτέλεσμα - εκτός από τη σημαντική καθυστέρηση στη διάνοιξη της σήραγγας - να παραμένουν αποκλεισμένες από την κυκλοφορία δύο λωρίδες της Λεωφόρου Πανεπιστημίου και μία στη Χ. Τρικούπη.Σύμφωνα με πηγές της "Αττικό Μετρό", οι δύο δρόμοι δεν προβλέπεται να απελευθερωθούν πριν από το Σάββατο το νωρίτερο, καθώς απαιτούνται σημαντικές εργασίες αντιστήριξης του σαθρού εδάφους. Χτες ο "μετροπόντικας" έπεσε πάνω σε ένα παλιό πηγάδι και σε έναν παλιό αγωγό απορροής ομβρίων υδάτων, στον οποίο είχαν συνδεθεί παράνομα αποχετεύσεις. Για το κλείσιμο του κενού, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα ο "μετροπόντικας" γίνονται συνέχεια τσιμεντενέσεις και θα χρειαστεί να πέσει ένας τουλάχιστον τόνος τσιμέντου. Στο μεταξύ, 40 και πλέον καταστηματάρχες της περιοχής κινητοποιούνται διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη, καθώς εξαιτίας των καθυστερήσεων του μετρό βλέπουν τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα. Η υπόθεση πολύ πιθανόν να καταλήξει στα δικαστήρια, αν και η "Αττικό Μετρό" ετοιμάζεται να ξεκινήσει καμπάνια διανέμοντας έντυπο υλικό πόρτα πόρτα, ελπίζοντας ότι έτσι θα σταματήσει τις αντιδράσεις.

Τη στιγμή όμως που το βλέμμα της κοινής γνώμης - ίσως και εσκεμμένα - βρίσκεται στραμμένο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο "μετροπόντικας" στην Πανεπιστημίου, οι εργασίες του μετρό συνολικά έχουν βαλτώσει. Εχει περάσει κιόλας ένας χρόνος από τότε που οι εργολάβοι έκλεισαν μια σειρά από εργοτάξια προβάλλοντας πρόσθετες οικονομικές και άλλες απαιτήσεις και από τότε τα περισσότερα προβλήματα παραμένουν. Τα ερωτηματικά για την πορεία του έργου πληθαίνουν, καθώς κανείς δεν μπορεί ακόμη να δώσει απάντηση για το τι θα γίνει με το δεύτερο "μετροπόντικα", που βρίσκεται θαμμένος στην οδό Ερμού, τι θα γίνει με τη γραμμή Σύνταγμα - Κεραμεικός, πώς θα προχωρήσει η διάνοιξη της σήραγγας Σύνταγμα - Δάφνη, αν θα επιταχυνθούν τα ηλεκρομηχανολογικά έργα και πολλά άλλα.

Ολα αυτά, καθώς και τα παράλογα αιτήματα των εργολάβων για τα "πανωπροίκια" ύψους δεκάδων δισ. δρχ., αναμένεται να συζητηθούν τις επόμενες βδομάδες μεταξύ της Επιτροπής Μεγάλων Εργων και των κορυφαίων εκπροσώπων της κατασκευάστριας κοινοπραξίας "Ολυμπιακό Μετρό". Η συνάντηση όμως αυτή δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερχονται για τα "πανωπροίκια"...(1997-09-10 00:00:00.0)
Χρυσοθήρας ο ..."μετροπόντικας"!(1997-05-27 00:00:00.0)
Το μετρό δεν τελειώνει ούτε το 2000...(1997-05-25 00:00:00.0)
Νέες πιέσεις των εργολάβων(1997-05-06 00:00:00.0)
Νέες πιέσεις των εργολάβων(1997-05-06 00:00:00.0)
Δίνει νέο "πανωπροίκι" η κυβέρνηση(1996-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ