Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
"Δεσμεύσεις" κενά λόγια

Ανοιχτή επιστολή με αποδέκτη την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που πέρσι κατά την απεργία των καθηγητών πανηγυρικά ανακοίνωνε ότι ικανοποίησε τα θεσμικά αιτήματα των καθηγητών, απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, καταγγέλλοντας ότι οι "δεσμεύσεις" της κυβέρνησης για μείωση μαθητών ανά τμήμα και ουσιαστική επιμόρφωση των καθηγητών έμειναν στα λόγια.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κάνει λόγο για αλλεπάλληλα διαβήματα της Ομοσπονδίας στο υπουργείο Παιδείας σχετικά με το θέμα της μείωσης μαθητών ανά τμήμα σε 30 ανώτατο όριο, το οποίο έμεινε αναπάντητο. Οι καθηγητές χαρακτηρίζουν ως "υποκριτικό" το επιχείρημα της παιδαγωγικής κατάρτισης των εκπαιδευτικών που χρησιμοποιήθηκε για την κατάργηση της επετηρίδας, τονίζοντας ότι το υπουργείο δε μεριμνά για την ουσιαστική επιμόρφωση των 60.000 υπηρετούντων εκπαιδευτικών.

Η ΟΛΜΕ καλεί την κυβέρνηση "προς το συμφέρον της δημόσιας εκπαίδευσης" να μην εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα και να ακολουθεί μια μεταρρυθμιστική πολιτική στο πλαίσιο των προτάσεων της ΟΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ