Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Αρχισαν οι νομαρχιακές συγκεντρώσεις

Ετοιμάζονται οι κοινότητες για τις 9 Οκτώβρη

Καθώς πλησιάζει η μέρα της πανελλαδικής συγκέντρωσης αιρετών και πολιτών, κόντρα στα κυβερνητικά σχέδια αναγκαστικής κατάργησης των κοινοτήτων, όλο και περισσότερο φουντώνουν οι αντιδράσεις και τα σχέδια για κινητοποιήσεις στους νομούς της χώρας. Οι Συντονιστικές Επιτροπές που έχουν δημιουργηθεί ανά νομό, σε συσκέψεις που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν στο άμεσο μέλλον, αποφασίζουν τοπικές κινητοποιήσεις και παράλληλα προετοιμάζονται για την πανελλαδική, της 9ης Οκτώβρη.

Στο μεταξύ, δυναμική απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια έδωσαν χτες οι κάτοικοι της Καρδιτσομαγούλας,νομού Καρδίτσας, κάνοντας σαφές το αίτημά τους για απόσυρση του σχεδίου "Ι. Καποδίστριας". Με τρακτέρ και οχήματα, πανό και συνθήματα, κοινοτικό συμβούλιο και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία του χωριού, απ' όπου ξεκίνησε "κομβόι" οχημάτων, και διέσχισε την πόλη της Καρδίτσας. Στη συνέχεια, οι κάτοικοι της κοινότητας απέκλεισαν για μια περίπου ώρα τον περιφερειακό δρόμο Καρδίτσας. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους εξέφρασε ο Β. Μπούτας,βουλευτής του Κόμματος. Ο πρόεδρος της κοινότητας Γ. Χατζοπλάκης τόνισε ότι οι κάτοικοι έχουν κατανοήσει την ανάγκη να αγωνιστούν, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση των κοινοτήτων και ερήμωση της υπαίθρου.

Τη σκυτάλη στην Καρδίτσα παίρνουν σήμερα το μεσημέρι οι κοινοτάρχες του νομού, που θα συγκεντρωθούν στην κοινότητα Προδρόμου.Ενώ το Σάββατο, 27 Σεπτέμβρη, οι κοινότητες της περιοχής Μουζακίου και Αργιθέας έχουν προγραμματίσει, στο χώρο της αγοράς της πόλης Μουζακίου, ανοιχτή εκδήλωση - συγκέντρωση. Παγκαρδιτσιώτικη συγκέντρωση θα γίνει το πρωί της Τρίτης,30 Σεπτέμβρη, στο Δέλτα των εθνικών οδών Καρδίτσας - Αθηνών, Καρδίτσας - Λάρισας, Καρδίτσας - Βόλου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αναγκαστικών συνενώσεων διοργανώνει και η Συντονιστική Επιτροπή Εύβοιας την Παρασκευή, 26 του μήνα, στις πέντε το απόγευμα, στη Χαλκίδα,στην είσοδο της "Υψηλής Γέφυρας".

Απόφαση κινητοποιήσεων επρόκειτο να πάρουν αργά χτες το βράδυ οι κοινοτικές αρχές του νομού Ιωαννίνων, ενώ κλίμα κινητοποιήσεων αναπτύσσεται και στη Σάμο.

Την αντίθεσή τους στις αναγκαστικές συνενώσεις κοινοτήτων εξέφρασαν, σε συγκέντρωσή τους, αιρετοί και κάτοικοι του νομού Ηλείας,δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα δώσουν και αυτοί το μαχητικό τους "παρών" στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 9ης Οκτώβρη. Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης καταγγέλλεται η αδιαλλαξία της κυβέρνησης να επιβάλει τις αναγκαστικές καταργήσεις κοινοτήτων, μ' ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό, καθώς και η σπατάλη 380 περίπου εκατομμυρίων για τη διαφήμισή του. Τέλος, καλούν όλο τον ηλειακό λαό "να αντιδράσει για να μην περάσει το νομοσχέδιο - ταφόπετρα για την ύπαιθρο".

Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι κάτοικοι του Αγίου Μάμα, Χαλκιδικής,οι οποίοι, σε πρόσφατη λαϊκή συνέλευση, είπαν "όχι" στις αναγκαστικές συνενώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ