Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ
Συλλαλητήριο αγροτών τη Δευτέρα

Αλλοι 106 αγρότες σύρονται σε δίκη, στις 2 του Οκτώβρη, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις

Στις 2 Οκτώβρη αρχίζει νέος κύκλος δικαστικών διώξεων των αγωνιστών αγροτών στις Σέρρες. Εκείνη τη μέρα σύρονται στα δικαστήρια 106 αγρότες για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 1994, με τις οποίες διεκδικούσαν την προστασία τους από την ασυδοσία των καπνεμπόρων, καλύτερες τιμές για το προϊόν τους και αύξηση των ποσοστώσεων.

Απάντηση στην πολιτική ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων που επέλεξε να ακολουθήσει η κυβέρνηση και στην άρνησή της να εγκαταλείψει τις τακτικές εκφοβισμού και τρομοκράτησης του αγροτικού κόσμου, θα δώσουν τη Δευτέρα 29 του μήνα οι αγρότες και ο λαός των Σερρών. Το παναγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων του νομού θα γίνει στις 11 το πρωί στον κινηματογράφο "Ορφέας".

Από την αρχή του χρόνου κάθε βδομάδα δεκάδες αγρότες σύρονταν στα Αγροτοδικεία που είχαν στηθεί για τον εκφοβισμό του αγροτικού κόσμου. Στο σύνολό τους σχεδόν οι δίκες αναβάλλονταν και ορίζονταν νέες ημερομηνίες εκδίκασης. Η τακτική αυτή φαίνεται πως επιλέχθηκε για να κρατάει ομήρους τους αγρότες ενόψει των νέων αγώνων που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα, αφού τα αιτήματα τόσο της κινητοποίησης του '94 για τα καπνά, όσο και του μεγάλου ξεσηκωμού του περασμένου Δεκέμβρη δεν έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση. Αντίθετα το νέο πακέτο συμφωνιών της ΕΕ έρχεται να δώσει άλλο ένα και ίσως το τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας και ιδιαίτερα της Μακεδονίας.

Στο μεταξύ αναβλήθηκε για τις 11 Μάρτη του '98 η δίκη των 7 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αγροτών από τα Γιαννιτσά, που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη. Οι 7 αγρότες ήταν να δικαστούν χτες, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον τους ένας από τους γνωστούς κατευθυνόμενους αγανακτισμένους καταστηματάρχες, ο οποίος μάλιστα διεκδικούσε αποζημίωση 5 εκατ. δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ