Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενδοκυβερνητική "κόντρα" για την ΕΥΔΑΠ

"Κρυφό αντικείμενο του πόθου" η επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας αυτής επιχείρησης

Με κοινή απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελή,στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ διορίστηκε ο Παναγιώτης Ντρης,χημικός μηχανικός, ο οποίος αντικαθιστά τον νυν γενικό διευθυντή της επιχείρησης, Γιώργο Ιωαννίδη.

Κάποιοι πίσω από το διορισμό αυτό βλέπουν ενδοκυβερνητική "κόντρα", καθώς ο Γ. Ιωαννίδης, που αποτελούσε προσωπική επιλογή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη,αντικαταστάθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Χρ. Βερελή, ο οποίος ανήκει στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Ασχετα πάντως από αυτό, η επιλογή του συγκεκριμένου νέου διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε ιδιωτικές εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τροφοδοτεί έντονες ανησυχίες για το κατά πόσον θα διατηρηθεί και στο μέλλον ο δημόσιος και κοινωφελής χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ ή θα επιταχυνθεί η ιδιωτικοποίησή της. Αλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει γίνει αρκετή προεργασία με την εκχώρηση σε ιδιώτες της λειτουργίας σημαντικών δραστηριοτήτων της επιχείρησης, όπως για παράδειγμα τα κέντρα καθαρισμού λυμάτων της Ψυττάλειας και της Μεταμόρφωσης.

Εντονη ωστόσο ήταν η αντίδραση του Γ. Ιωαννίδη για την αντικατάστασή του. Με δήλωσή του υποστηρίζει ότι "το 1993, όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, οι ταμιευτήρες ήταν άδειοι και το ταμείο της Εταιρίας ήταν άδειο. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, οι ταμιευτήρες διαθέτουν νερό για την ομαλή και απρόσκοπτη υδροδότηση της πρωτεύουσας για δύο και πλέον έτη. Και το Ταμείο παρουσιάζει κέρδη, τα οποία με τον ισολογισμό του 1996 έφτασαν στα 8 δισ. δρχ. Τα θετικά αυτά αποτελέσματα - συνεχίζει - προέκυψαν από τη συνεχή προσπάθεια της διοίκησης, όλων των στελεχών και των εργαζομένων της Εταιρίας. Χωρίς καμιά αύξηση στο τιμολόγιο του νερού. Με συνετή διαχείριση, τα κατάλληλα έργα και νοικοκύρεμα".

Και η δήλωση του Γ. Ιωαννίδη καταλήγει: "Ισως η θετική αυτή πορεία κάποιους να ενόχλησε. Που μεθόδευσαν και τελικά κατάφεραν να επιβάλουν τις επιλογές τους για τη νέα διοίκηση της ΕΥΔΑΠ. Πιθανόν, έτσι να αντιλαμβάνονται το ρόλο τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ