Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Νοίκιασε 100 του δίνουν 500

Με πρόσχημα τη διαμόρφωση του χώρου του αλσυλλίου της δεξαμενής, στη Νίκαια, ο ιδιώτης που νοικιάζει τα 110 περίπου τετραγωνικά του κτιρίου του αναψυκτηρίου, θα εκμεταλλευτεί και άλλα 400 τετραγωνικά του περιβάλλοντος χώρου που υποτίθεται ότι θα διαμορφώσει. Πρόκειται για πολλαπλή πρόκληση, αφού και θα πληγεί περιβαλλοντικά η περιοχή, αλλά και χαρίζονται 400 τετραγωνικά πέραν των 100 που νοικιάζει ο επιχειρηματίας.

Το θέμα του αναψυκτηρίου απασχόλησε τη Δημαρχιακή Επιτροπή σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις. Τελικά το καλοκαίρι αποφασίστηκαν οι όροι του πλειοδοτικού διαγωνισμού, στον οποίο πήραν μλερος, λόγω της εποχής, μόνο δύο. Η Δημαρχιακή Επιτροπή κατακύρωσε το διαγωνισμό παρά τη διαφωνία της "Δημοκρατικής Ενότητας". Στο μεταξύ είχε παρουσιαστεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού και άλλος ενδιαφερόμενος που είχε πολύ καλύτερη προσφορά από αυτή που κύρωσε η Δημαρχιακή Επιτροπή.

Η "Δημοκρατική Ενότητα" ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εφαρμοστεί η απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, μέχρι να συζητηθεί το θέμα της αξιοποίησης του αλσυλλίου στο Σώμα. Την πρόταση απέρριψε ο δήμαρχος Νίκαιας Β. Τράπαλης,με το έωλο επιχείρημα ότι αυτό σημαίνει κατάργηση της Δημαρχιακής Επιτροπής.

Η επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" Βέρα Νικολαϊδου τόνισε ότι ένα αναψυκτήριο θα μπορούσε πράγματι να προσφέρει και να εξυπηρετήσει τους δημότες, όπως όμως εξελίχθηκε η υπόθεση, πρόκειται για πρόκληση, προσθέτοντας ότι η παράταξη θα παρακολουθήσει το θέμα από κοντά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ