Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
"Μίλησε" το αίμα

Προθεσμία 48 ωρών προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του ζήτησε και πήρε από τον Α' Τακτικό Ανακριτή Ηρακλείου Ν. Βεργιτσάκη,ο Ηρακλειώτης δικηγόρος Μιχάλης Γερωνυμάκης.Ο Γερωνυμάκης κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του Μαρίνας και της πεθεράς του Ε. Κλαουράκης,στις 23 Οκτώβρη μέσα στο σπίτι τους, στην οδό Λ. Ακαδημίας 52, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές το έγκλημα έγινε από τις 3.30 μέχρι τις 7.30 το πρωί, ώρες κατά τις οποίες ο Μ. Γερωνυμάκης βρισκόταν στο σπίτι. Ο ίδιος αμφισβητεί την ιατροδικαστική έκθεση και έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος των ιατροδικαστών, των τοπικών ΜΜΕ και ανωτέρων αξιωματικών της αστυνομίας.

Πάντως εξετάσεις που έγιναν στα ίχνη αίματος που βρέθηκαν στο νύχι του Γερωνυμάκη έδειξαν ότι το αίμα ανήκει και στις δυο άτυχες γυναίκες, ενώ ο ίδιος σε καταθέσεις του στην ασφάλεια είχε τονίσει ότι όταν βρήκε τα πτώματα έπιασε μόνο τον σφυγμό της γυναίκας του και μόνο αυτής για να δει αν είναι ζωντανή.

Από τη στιγμή που οι δικαστικές αρχές ενημερώθηκαν για την προέλευση του αίματος, ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε εναντίον του Γερωνυμάκη ποινική δίωξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ