Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λαός και νεολαία θα βάλουν στη γωνία τους υπονομευτές

Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ

Ο γιορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η περιφρούρησή του, πρέπει να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα, με την ενεργητική συμμετοχή των φορέων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τονίζει με ανακοίνωσή του το ΚΣ της ΚΝΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Αυτές τις μέρες, καθώς πλησιάζει η 23η επέτειος της ηρωικής εξέγερσης του Νοέμβρη, καλλιεργείται από διάφορες πλευρές ένα κλίμα τρομοκρατίας για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου.

Είναι φανερό ότι συνεχίζεται η επίθεση στο μήνυμα και τον γιορτασμό του Νοέμβρη από τους μηχανισμούς που τόσα χρόνια τώρα τον υπονομεύουν με μένος, προσπαθώντας ματαίως να το σβήσουν από τη μνήμη και την καρδιά του λαού και της νεολαίας.

Η ΚΝΕ, μπροστά στην ανάγκη να μπουν στη γωνία αυτά τα σχέδια από το λαό και τη νεολαία, καλεί το νεολαιίστικο και το λαϊκό κίνημα να περιφρουρήσουν έμπρακτα το γιορτασμό με τη μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου. Μπροστά στο γιορτασμό κάθε πολιτική δύναμη, παράταξη, φορέας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Η ΚΝΕ αναλαμβάνοντας τις δικές της, συμμετέχει στην πλατιά επιτροπή γιορτασμού και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για τη μαζική συμμετοχή των νέων στον τριήμερο γιορτασμό που θα κορυφωθεί στη μεγάλη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την πραγματοποίηση και περιφρούρηση του γιορτασμού.

Για την ανάγκη υπεράσπισης πρώτα απ' όλα του χαρακτήρα και του μηνύματος του γιορτασμού, που πρέπει να είναι αγωνιστικός, διεκδικητικός, αντιιμπεριαλιστικός, σε συμφωνία με τα συνθήματα και τους σκοπούς της εξέγερσης του Νοέμβρη, δεμένος με τα σύγχρονα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας.

Για την περιφρούρηση του γιορτασμού, της πορείας και του χώρου του ΕΜΠ από τις δυνάμεις καταστολής και τις αναρχοφασιστικές ομάδες που, δρώντας σε αγαστή συνεργασία, χρόνια προσπαθούν να δυσφημίσουν τον γιορτασμό.

Αποφασιστικός όρος για τα παραπάνω, είναι να πάρουν ο γιορτασμός και η περιφρούρησή του παλλαϊκό χαρακτήρα, με την ενεργητική συμμετοχή των φορέων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ο ίδιος ο παλλαϊκός χαρακτήρας της εξέγερσης του '73, απέδειξε πως η κοινή δράση με το λαό και τους εργαζόμενους είναι ο πιο αποφασιστικός παράγοντας για τη μαζικότητα και τη δυναμική των αγώνων της νεολαίας.

Το ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει:

- Τις πολιτικές δυνάμεις του κατεστημένου, που ενώ "τιμούν" στα λόγια, στην πράξη υπονομεύουν το μήνυμα του Πολυτεχνείου, στρώνοντας το έδαφος για την αλλοίωση του χαρακτήρα και της μορφής γιορτασμού της επετείου.

- Τα αστικά ΜΜΕ που προετοιμάζουν το γνωστό τηλεοπτικό "σόου", συμμετέχοντας στην προσπάθεια αμαύρωσης του γιορτασμού.

- Τους διάφορους ανεύθυνους "υπεύθυνους" παράγοντες, που μέσα από "επιτροπές πρωτοβουλίας" που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους, βάζουν πλάτη στα σχέδια των μηχανισμών του κατεστημένου.

- Τη στάση των ΕΑΑΚ και του υπόλοιπου συρφετού, που μετά από το περσινό προβοκατόρικο και υπονομευτικό ρόλο που έπαιξαν τις μέρες του Πολυτεχνείου, σήμερα μπλοκάρουν την ΕΦΕΕ, αρνούμενοι πεισματικά τη συμμετοχή του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στον γιορτασμό προσπαθώντας να γκετοποιήσουν το φοιτητικό κίνημα από το λαϊκό κίνημα, και επιδίδονται σε ένα ξέφρενο και ωμό αντικομμουνισμό.

Το ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει πως το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο. Ζει στους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην ευρωδικτατορία των πολυεθνικών και στην εφιαλτική "νέα τάξη" του ιμπεριαλισμού. Προειδοποιεί, πως όσο κι αν κοπιάζουν οι μηχανισμοί που κινητοποιεί το ντόπιο κατεστημένο και ο ξένος παράγοντας, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου δεν πρόκειται να ξεθωριάσουν, πως η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα συνεχίσει να αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του νεολαιίστικου κινήματος της πατρίδας μας και να "ενοχλεί" τους εχθρούς της νεολαίας και του Πολυτεχνείου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουμε τη μάχη για τη δικαίωσή του(2003-11-15 00:00:00.0)
Προσπάθεια διαστρέβλωσης των μηνυμάτων της εξέγερσης(2001-11-06 00:00:00.0)
Επίκαιρα τα οράματα της εξέγερσης(2000-11-14 00:00:00.0)
Ζωντανό το μήνυμα του Νοέμβρη(1998-11-18 00:00:00.0)
Υπόθεση του λαού(1997-11-13 00:00:00.0)
Το Πολυτεχνείο καλεί σε αντεπίθεση(1996-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ