Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντεπίθεση στη "νέα τάξη"

Αφιερωμένη στην Κύπρο ήταν η εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε χτες στην ΑΣΟΕΕ

Στο "έγκλημα που έμεινε ανολοκλήρωτο", τη διχοτόμηση της Κύπρου και το ρόλο της "νέας τάξης πραγμάτων", που θέλει να καλλιεργήσει την ένταση και να δημιουργήσει εστίες πολέμου στην περιοχή, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργάνωσε χτες η Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στην ΑΣΟΕΕ, τιμώντας το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, μίλησαν και συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους ο Ν. Φωτιάδης,μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, ο Π. Μεντρέκας από το ΚΣ της ΚΝΕ και ο Μ. Χριστοφόρου από την Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών.

Ο Ν. Φωτιάδης, κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία "επίλυσης" του Κυπριακού, επισήμανε τις προσπάθειες να αποδιεθνοποιηθεί το πρόβλημα και να μετατραπεί σε πρόβλημα των δύο πλευρών και τόνισε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με την εγκατάλειψη των λεγόμενων "Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης", με συζήτηση με βάση τις συμφωνίες του ΟΗΕ και με την καταπολέμηση του εθνικισμού, ο οποίος οδηγεί τη διεθνή κοινή γνώμη στο συμπέρασμα ότι οι δύο λαοί δεν μπορούν να ζουν μαζί.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε αναφορά και στις πρόσφατες δολοφονίες των Κυπρίων στην "πράσινη γραμμή", στο ποιος τις προκάλεσε και πώς χρησιμοποιήθηκαν από τους εθνικιστές και στις δύο πλευρές της Κύπρου. "Οι δολοφονίες πολύ έντεχνα χρησιμοποιήθηκαν από τους εθνικιστές στην Κύπρο για να στηρίξουν ότι οι δύο πλευρές δεν μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά", τόνισε ο Μ. Χριστοφόρου από την Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών, λέγοντας ότι στην Κύπρο κυκλοφόρησαν από διάφορους εθνικιστικούς κύκλους ακόμα και μπλούζες με συνθήματα, όπως "Τούρκος καλός, μόνο νεκρός".

Ο Π. Μεντρέκας, από το ΚΣ της ΚΝΕ, τόνισε ότι "η ελληνική νεολαία πρέπει να εκφράσει την αλληλεγγύη της στον κυπριακό λαό, να μάθει πρώτα τι συμβαίνει, να κοντραριστεί με κάθε μορφή υποτέλειας. Πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση, ανοίγοντας το δρόμο για τη φιλία και τη συνεργασία των λαών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ