Κυριακή 10 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
3Δ. ΓΕΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΝΟΤΗΤΑ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αγαπητοί Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

Συμπαραστέκομαι στην αγωνιστική διαδρομή της ιστορικής πορείας του ΚΚΕ των 77 χρόνων από την ίδρυσή του και ΑΠΟΤΙΝΩ φόρο τιμής στους ηρωικούς αγωνιστές που προσφέρουν τη Ζωή τους για το δίκαιο αγώνα της εργατικής τάξης της πατρίδας μας.

Το ΚΚΕ είναι το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, στον αγώνα της εργατικής τάξης και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας. Το ΚΚΕ πάντα μπροστάρης με τους κομμουνιστές στους αγώνες της ειρήνης, στον πολιτισμό, στη δικαιοσύνη και στη συνεργασία των Λαών για μια ειρηνική και ανθρώπινη ζωή, το ΚΚΕ κατέχει πάντα την πρώτη θέση στους αγώνες αυτούς, είναι τα εφόδια και οι στόχοι πάλης για τον αγώνα κατάκτησης της παγκόσμιας ειρήνης.

Το προσυνεδριακό πρόγραμμα του ΚΚΕ για το 15ο Συνέδριο, μας ενημερώνει πλούσια για όλη την ιστορική πορεία από την ίδρυσή του, από την Οκτωβριανή μαρξιστική - λενινιστική επανάσταση που αποτέλεσε την αρχή της Νέας Εποχής των αγώνων του.

Σήμερα όμως έχουμε μπροστά μας (και μ' αυτό θ' ασχοληθώ) και ζούμε τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή της ανθρωπότητας: τη "ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ", που θέλει να μας γυρίσει πίσω στο Μεσαίωνα, στη δουλεία, στην υποτέλεια, στην τυραννία, στις συγκρούσεις και στους διαρκείς πολέμους.

Ο καπιταλισμός κι ο ιμπεριαλισμός με δορυφόρους της ολιγαρχίας και τους πολεμοκάπηλους της βιομηχανίας όπλων του θανάτου, με τους επιτελείς του ΝΑΤΟ και ΣΙΑ είναι η σημερινή μεγάλη απειλή της Ανθρωπότητας, της λιτότητας, της εργατικής τάξης με την ανεργία και τη φτώχεια των συνταξιούχων.

Σήμερα η ανθρωπότητα γνωρίζει πως η μεγάλη πλειοψηφία των λαών είναι η εργατική τάξη, παγκόσμια γνωστό. Οι λαοί της Γης γνώρισαν εδώ και 80 χρόνια, πως ο υπαρκτός σοσιαλισμός του μαρξισμού - λενινισμού της ΕΣΣΔ που είχε συσπειρώσει λαούς, μειονότητες, θρησκείες, ήθη και έθιμα, λειτούργησε κράτος με πολλές διαφορετικές συνήθειες, σε μια κοσμοκοινωνία που μεγαλούργησε με ειρήνη, πρόοδο, πολιτισμό, Γράμματα, τέχνες και με κοινωνική πάλη, όρθωσε την εργατική τάξη χωρίς εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο και το σπουδαιότερο, χωρίς συγκρούσεις και πολέμους.

Στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το κράτος του υπαρκτού σοσιαλισμού σύσσωμο με όλες τις δυνάμεις των λαών του, συνέτριψε και κατέστρεψε το φασισμό και τον χιτλερισμό με εκατομμύρια θυσιασμένους πολίτες του που πρόσφεραν στην ανθρωπότητα την ελευθερία των λαών τους. Κι άρχισε πάλι η ανοικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, ενωμένοι στην ανόρθωση του Κομμουνισμού που ανέβασε τον άνθρωπο στο φεγγάρι.

Σήμερα, ασφαλώς, παρακολουθείτε κι εσείς τα ΜΜΕ που μας παρουσιάζουν τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων" και τον "Ελεύθερο" κόσμο τους. Να πού φτάσαμε χωρίς τον υπαρκτό σοσιαλισμό: (Περιγράφω μόνο ένα δελτίο της μιας μέρας), παρακολουθείστε το.

Ληστεία σε Τράπεζα - Ληστεία σε Δ. Ταμείο - διακινήσεις ποσοτήτων ναρκωτικών.

Θάνατοι χρηστών ναρκωτικών στους δρόμους - στα πάρκα, στις μάντρες των σχολείων.

Εμπρησμοί καταστημάτων, αυτοκινήτων, εργοστασίων, δασών.

Εξαφανίσεις κοριτσιών, γυναικών, παιδιών, ανδρών.

Δολοφονίες αβέρτα.

Πορνεία - ευρείας κλίμακας και εμπορία κοριτσιών, γυναικών κατά

συρροή.

Μαστροπεία και κακοποιήσεις μικρών παιδιών.

Μαφίες σατανιστών, μαύρες μαγείες, βιασμοί, σκοτωμοί, νυχτερινή κυκλοφορία πολιτών προβληματικών. ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ τώρα έχουμε το ΤΖΟΓΟ και ψυχαγωγία με ΞΥΣΤΑ και τα διάφορα τυχερά κέρδη ΣΤΥΒΕΙΣ τα ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΑ.

Επίσης θα έχουμε το λουρί της λιτότητας για πολλά χρόνια.

Τις εξωτερικές απειλές των Συμμάχων μας, ότι δήθεν παραβιάζουμε την ΕΙΡΗΝΗ και πρέπει να μας τιμωρήσουν με την αρπαγή των εδαφών μας.

Ε, ΟΧΙ πια Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

ΟΧΙ, η Νέα Τάξη δε θα γυρίσει την Ανθρωπότητα πίσω στο Μεσαίωνα. ΟΧΙ στα εγκλήματα του πολέμου και στην αθλιότητα. Απαράδεκτος τρόπος ζωής η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, έξω απ' εδώ, έξω.

Εμπρός λοιπόν Ελληνικέ Λαέ, εργάτες, αγρότες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, συσπειρωθείτε στις τάξεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στο πρωτοπόρο κόμμα των αγώνων για την Ανεξαρτησία, την Ειρήνη, τον Πολιτισμό, τη Δικαιοσύνη και την Ενότητα. Βαδίστε με το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, όλοι δώστε το "ΠΑΡΩΝ", άνδρες, γυναίκες, παιδιά και τα περήφανα γηρατειά. ΟΧΙ δεν πάει άλλο η υποτέλεια. Ελλάδα είμαστε, με Πολιτισμό, ήθη, έθιμα, ανθρωπιά και πλούσια παράδοση στα Γράμματα και στις ΤΕΧΝΕΣ.

Γι' αυτό σήμερα τα Περήφανα Γηρατειά προτείνουν στις βιομηχανίες όπλων και πολέμου μια πιο καλή, σωτήρια λύση για σας και την ανθρωπότητα: Σας προτείνουμε λοιπόν τις βιομηχανίες πολέμου και όπλων να τις μετατρέψετε σε βιομηχανίες που ΠΑΡΑΓΟΥΝ προϊόντα ΕΙΡΗΝΗΣ, προϊόντα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, προϊόντα ΑΡΕΤΗΣ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και τότε κι εσείς θα μπορέσετε να φθάσετε στα Περήφανα Γηρατειά που σήμερα ΝΕΟΙ ακόμη αλληλοεξοντώνεστε κάτω από τη συσσώρευση του πλούτου, όπως βλέπουμε στα μεγάλα σαλόνια και στα συνδικάτα. Στο πέρασμα του χρόνου βλέπουμε να ξεκληρίζονται ΝΕΟΙ ακόμη μεγιστάνες του πλούτου, ολόκληρες οικογένειες. Φτάνει πια.

ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ανήκουν σε όλη την Ανθρωπότητα.

Ο Μεγάλος μας Ποιητής σας άφησε μια Μεγάλη Κληρονομιά. Δεχτείτε την.

Ο Ποιητής:

Να λοιπόν και φθάσαμε στο ΤΕΡΜΑ

προχωράτε και μη κοιτάτε ΟΠΙΣΟΥ

με του Ηλιου το ΓΕΡΜΑ

"Θάψτε" την ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ

Κ. Β.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Συνταξιούχος Μεταλλουργός και Ζωγράφος

Σφενδάλη Αττικής 190.11.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ