Κυριακή 10 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οργανισμός αντιδημοκρατικών εκτροπών

Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη χώρα ήταν ανέκαθεν ρόλος αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων, ανοιχτής επέμβασης στην πολιτική ζωή της χώρας, ρόλος επικίνδυνου προβοκάτορα κατά των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας. Ο κατάλογος των αμερικανοΝΑΤΟικών επεμβάσεων, που ισοδυναμούν με αποδείξεις μετατροπής της Ελλάδας σε αποικία των ιμπεριαλιστών, είναι μακρύς.

Στυγνοί
αποικιοκράτες

Το αυταρχικό μετεμφυλιακό κράτος, των ξερονησιών και των άγριων διώξεων και των δολοφονιών, αποτελεί δημιούργημα της ΝΑΤΟικής κυριαρχίας και της αμερικανικής "βοήθειας". Η εθελόδουλη αστική τάξη της χώρας έφτασε στο σημείο να δέχεται ανοιχτές εντολές μέχρι και για το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνονταν οι εκλογές στη χώρα, όπως συνέβη το 1952 με τον διαβόητο Αμερικανό πρέσβη Πιουριφόι,που "κανόνισε" οι εκλογές να γίνουν με το πλειοψηφικό. Εφτασε στο σημείο να στέλνει στα εκτελεστικά αποσπάσματα κομμουνιστές - πατριώτες, όπως ο Ν. Μπελογιάννης,με ένα "νεύμα" των Πιουριφόι. Εφτασε στο σημείο να παρατάσσει τον ελληνικό στρατό μπροστά στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς "γαλονάδες" τύπου Βαν Φλιτ,να στέκεται προσοχή μπροστά τους, και να δηλώνει ξετσίπωτα: "Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σου"!

Αυτά, πριν από 40 χρόνια. Την εποχή που το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχριζαν πρωθυπουργούς παρέα με το παλάτι. Ομως αν η δουλεία στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ επιχειρείται να "εκσυγχρονιστεί", δεν μπορεί να αποβάλει από πάνω της τα απεχθή χαρακτηριστικά της αποικιοκρατίας. Σήμερα οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ μπορεί να μην καθορίζουν ανοιχτά τα εκλογικά συστήματα, ενημερώνουν όμως τον ελληνικό λαό για το αν και πότε θα γίνουν πρόωρες εκλογές στη χώρα! Οπως, για παράδειγμα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κρίστοφερ, που το 1993"προέβλεψε" - από ελληνικού μάλιστα εδάφους - ότι οι εκλογές που επρόκειτο να γίνουν το 1994 θα γίνονταν ένα χρόνο νωρίτερα (παλιότερα ήταν ο Κίσιγκερ που "προέβλεψε" δυο μέρες πριν την πτώση της χούντας ότι έρχεται μεταπολίτευση)... Σήμερα οι Αμερικανοί δε χρειάζονται να επικαλούνται το καθεστώς της "ετεροδικίας". Τους "προφταίνουν" οι κυβερνώντες, οι οποίοι φυγαδεύουν τους Αμερικανούς πράκτορες, ακόμα κι όταν αυτοί πιάνονται επ' αυτοφώρω να ασκούν το "συμμαχικό" έργο τους, όπως έγινε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 1993, στην πλατεία Αμερικής.

Θα ήταν όμως σοβαρή παράλειψη να μην αναφερθεί κανείς, πιο εξειδικευμένα, στο ρόλο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε δυο από τις πλέον τραγικές περιπέτειες που έζησε η χώρα: Την εφτάχρονη στρατιωτική δικτατορία και την κατοχή της Κύπρου από τον "Αττίλα".

Χούντα της CIA
και του ΝΑΤΟ

Το φασιστικό στρατιωτικό καθεστώς των συνταγματαρχών δεν ήταν παρά δημιούργημα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών. Τα δικά τους συμφέροντα - και για την προώθηση των σχεδίων τους στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, και για την καθυπόταξη του λαϊκού κινήματος στο εσωτερικό της χώρας, και την ευόδωση των σχεδίων τους σχετικά με την Κύπρο - επέβαλαν τη δικτατορία στην Ελλάδα.

Ηταν εκείνοι οι οποίοι κυβερνούσαν πίσω από τις μαριονέτες τους, τον Παπαδόπουλο και τον Ιωαννίδη, μέσω του Σίσκο, υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Τάσκα, Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα. Οι τελευταίοι μπαινόβγαιναν στις αίθουσες συνεδριάσεων της "κυβέρνησης", έπαιρναν αποφάσεις και αργότερα τα ανδρείκελά τους τις ανακοίνωναν.

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ήταν αυτοί που σχεδίασαν και οργάνωσαν το πραξικόπημα.Το πλήθος των παραστρατιωτικών οργανώσεων που είχαν διαβρώσει το στρατό και δρούσαν στη χώρα, όπως ο περιβόητος ΙΔΕΑ που κορυφαίο του στέλεχος ήταν ο Παπαδόπουλος, ήταν δικά τους δημιουργήματα. Πίσω τους βρισκόταν η CIA. Ο δικτάτορας ήταν πράκτορας και άνθρωπός τους. "Ο Γ. Παπαδόπουλος είναι ο πρώτος πράκτορας της CIA που έγινε πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα", έγραφε την 1η Ιούλη 1973 η εφημερίδα "Ομπσέρβερ" - όπως θυμίζει ο Κ. Κάππος, στο βιβλίο του "Εγκλημα εναντίον της Κύπρου" - και βεβαίως ουδείς εκ των "θιγόμενων" τη διέψευσε ή την πήγε στα δικαστήρια. Οσο για τον υποψήφιο αρχηγό της CIA, Γ. Κόλμπι - όπως επίσης σημειώνει ο Κ. Κάππος - το 1973, σε ερώτημα του Κογκρέσου σχετικά με το αν η υπηρεσία του είχε έμμισθο υπάλληλο τον Παπαδόπουλο, απαντούσε: "Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, κ. πρόεδρε. Απλώς δεν ξέρω. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι τον πληρώσαμε"...

Μετά από όλα αυτά, είναι πολύ φυσικό το ότι το ΝΑΤΟικό σχέδιο "Προμηθέας" (σχέδιο που είχε ως αρχιτέκτονες τους Αμερικανούς στρατιωτικούς και προέβλεπε την αποσόβηση απειλής πολέμου ή επανάστασης στην Ελλάδα για την ανατροπή του καθεστώτος) ουδέποτε εφαρμόστηκε. Οι σχεδιαστές του απλώς παρατηρούσαν τα τανκ των συνταγματαρχών να πλημμυρίζουν την Αθήνα στις 21 Απρίλη 1967. Αλλωστε, το ΝΑΤΟικό σχέδιο "Προμηθέας" θα έμπαινε σε εφαρμογή μόνο σε περίπτωση ανατροπής του καθεστώτος. Η επιβολή δικτατορίας, αντίθετα, ήταν ενέργεια στήριξης του καθεστώτος της αμερικανοΝΑΤΟικής κυριαρχίας και της εξουσίας της άρχουσας τάξης.Οσο για τον Ιωαννίδη,αρκεί η δήλωση του πρεσβευτή των ΗΠΑ τότε στην Ελλάδα, ο οποίος έλεγε στην υποεπιτροπή του Κογκρέσου: "Η CIA αποτελεί τμήμα της αποστολής της χώρας και η CIA είχε επικοινωνία με τον Ιωαννίδη"...

Η προδοσία
της Κύπρου

Σχετικά με τον προδοτικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ στην υπόθεση της Κύπρου, τα όσα ομολογήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης της Βουλής, το 1987, για το"φάκελο της Κύπρου", και αναφέρει ο Κ. Κάππος στο βιβλίο του "Εγκλημα εναντίον της Κύπρου",ήρθαν να επιβεβαιώσουν όσα ήταν ήδη πασίγνωστα:

  • Το ΝΑΤΟ ήταν αυτό που σχεδίασε το πραξικόπημα κατά του Μακάριου - όπως ομολόγησε ο επικεφαλής του πραξικοπήματος στην Κύπρο, Γεωργίτσης - και οι συνταγματάρχες το εκτέλεσαν, ώστε να δοθεί το πρόσχημα για την τουρκική επέμβαση στο νησί.
  • Το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί ήταν αυτοί που ασκούσαν "φορτική πίεση" - όπως ομολογούσε ο "πρωθυπουργός" Κόλλιας - για την αποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της προέλασης των τουρκικών δυνάμεων στο νησί.
  • Το ΝΑΤΟ ήταν αυτό, που, μέσω του 6ου Αμερικανικού Στόλου, της βρετανικής αεροπορίας και των βρετανικών ναυτικών δυνάμεων, έπαιξε ρόλο προγεφυρώματος - όπως ομολογεί ο τότε αρχηγός ΓΕΑ, Παπανικολάου - για την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στο νησί και την αναχαίτιση των ελληνικών δυνάμεων, σε περίπτωση που αυτές επέμβαιναν.
  • Το ΝΑΤΟ και ο Κίσιγκερ ήταν, που - όπως αναφέρει ο αντιστράτηγος του ΑΕΔ, Μπίτος - σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ετσεβίτ, του έδιναν την "άδεια" να βυθίσει το ελληνικό αρματαγωγό που βρέθηκε στην περιοχή.

Τελικά, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί είναι αυτοί που συντηρούν επί 22 χρόνια το καθεστώς της κατοχής της Κύπρου και επιδιώκουν να επιβάλουν τη "λύση" της οριστικής διχοτόμησης του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ