Αναγκάστηκε ν' απορρίψει και το δεύτερο κατά σειρά επιλεγέντα υποψήφιο που είχε προτείνει η ΚΑΝΤΟΡ
Κάτω από τη γενική κατακραυγή και ενώ είχε γίνει πλέον φανερό ότι η διαδικασία της επιλογής του διευθύνοντα συμβούλου έφερε έντονα τα σημάδια της αναξιοκρατίας, της αδιαφάνειας και των σκόπιμων μεθοδεύσεων, η διοίκηση του ΟΤΕ, κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση, αναγκάστηκε ν' απορρίψει και τον δεύτερο κατά σειρά επιλεγέντα υποψήφιο, που είχε προτείνει η ΚΑΝΤΟΡ.
Το γεγονός μάλιστα ότι η δεύτερη επιλογή της ΚΑΝΤΟΡ απορρίφθηκε επειδή ο υποψήφιος δε γνώριζε καλά την ελληνική γλώσσα, αλλά και δεν είχε γνώση της ελληνικής αγοράς, - προσόντα που θεωρούνταν ως μίνιμουμ για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου - αποτελεί κόλαφο, τόσο για την αντικειμενικότητα όσο και για τη σοβαρότητα της εν λόγω εταιρίας.
Ταυτόχρονα εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα η ίδια η διοίκηση του Οργανισμού. Γιατί τόσο καιρό κώφευε στις καταγγελίες και τεκμηριωμένες απόψεις που διατύπωναν συνδικαλιστικοί φορείς του χώρου.
Μετά και από τη χτεσινή απόφαση, η όλη διαδικασία οδηγείται σε ένα άδοξο ναυάγιο, αν και δεν είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού. Επίσης παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με την πρόσληψη του νέου διευθύνοντα συμβούλου, με δεδομένο ότι ο Πέτρος Λάμπρου, σημερινός διευθύνων σύμβουλος, σύμφωνα με παλιότερη κυβερνητική απόφαση, θα αποχωρήσει στο τέλος του χρόνου.
Πάντως ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις, όπως ήδη είχε ζητήσει και η ΕΣΚ - ΟΤΕ, προβάλλει η αδήριτη ανάγκη για το διορισμό νέου διευθύνοντα συμβούλου με ευθύνη της Βουλής, διαφανείς διαδικασίες,αξιοκρατικά κριτήρια στη βάση της εξυπηρέτησης και διασφάλισης των συμφερόντων και των δημόσιων και κοινωνικών χαρακτηριστικών του ΟΤΕ.