Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα

Την απόλυτη συμφωνία του ΚΚΕ με τα έξι αιτήματα που προβάλλει η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγώνα, διακήρυξε χτες το βράδυ η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,μετά από συνάντηση που είχε με τους φυσικούς και καταξιωμένους στον αγώνα εκπροσώπους των αγροτών. Με δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Αλ. Παπαρήγα ανάμεσα σε άλλα τόνισε: Το ΚΚΕ στηρίζει τα συγκεκριμένα έξι αιτήματα που προβάλλει η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγώνα, τα οποία κατά τη γνώμη μας αγκαλιάζουν ευρύτερα αγροτικά αιτήματα. Θεωρούμε, είπε, αυτά τα αιτήματα ρεαλιστικά και ότι μπορούν να δώσουν μία ανάσα στους μικρομεσαίους αγρότες. Οι αγρότες δε ζητούν παροχές. Ζητούν ένα μικρό μέρος από αυτά που έχασαν εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια. Τα αιτήματα των αγροτών μπορεί να τα ικανοποιήσει η κυβέρνηση και να μην επικαλείται ότι συγκρούονται με τον προϋπολογισμό. Υπάρχουν κονδύλια και στον προϋπολογισμό και εκτός αυτού που μπορούν να διατεθούν.

Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε επίσης ότι το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο και αισθάνεται αγανάκτηση για την προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει μια βιομηχανία μηνύσεων και διώξεων κατά των αγροτών που αγωνίζονται και κατά του ελληνικού λαού που τους συμπαραστέκεται.

Πρέπει, είπε, να καταλάβει η κυβέρνηση ότι η περίοδος της ποινικοποίησης του πολιτικού αγώνα έχει περάσει οριστικά. Θα ήθελα, τόνισε, να συστήσω στην κυβέρνηση να αντιπαρατεθεί πολιτικά στο ΚΚΕ, όπως έχει δικαίωμα, όχι όμως με επιχειρήματα και με μεθόδους που μας γυρίζουν πίσω. Ο ελληνικός λαός πάλεψε για να μην υπάρχουν στην ύπαιθρο τα μπλε, τα πράσινα, τα κόκκινα ή τα γκρίζα καφενεία.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για το αν το ΚΚΕ συμφωνεί με τη μορφή των κινητοποιήσεων η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι τη μορφή αυτή επέλεξε η αγροτιά μέσα από την εμπειρία της. Και τόνισε: Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγαλέμποροι δεν έχουν λόγους να κλείσουν τους εθνικούς δρόμους. Ασκούν στις κυβερνήσεις ωμούς και τρομερούς εκβιασμούς και την ίδια ώρα είναι πολύ κομψοί στη συμπεριφορά τους. Οταν οι εφοπλιστές απειλούν ότι θα βγάλουν την ελληνική σημαία από τα καράβια τους, όταν οι βιομήχανοι λένε ότι παίρνουν τα κεφάλαιά τους και τα βγάζουν από την Ελλάδα, κάνοντας επιχειρήσεις αλλού, αυτά δεν είναι ωμός εκβιασμός και παραβίαση της δημοκρατίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ