Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε οικονομικό αδιέξοδο και απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει οδηγηθεί το Ψυχολογικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο περιθάλπει παιδιά με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, οι 150 εργαζόμενοι που εργάζονται στο κέντρο δεν έχουν πληρωθεί για το μήνα Νοέμβρη, ενώ καθώς πλησιάζουν οι μέρες για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, το πρόβλημα θα διογκωθεί.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι απόρροια του ελλειμματικού φετινού προϋπολογισμού του ιδρύματος. Φέτος ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι τα έξοδα του ιδρύματος είναι 650 εκατομμύρια δραχμές. Την ίδια στιγμή, κράτος και νομαρχία, που έχουν αναλάβει τη χρηματοδότησή του, έχουν δώσει μόνο 470 εκατομμύρια δραχμές (230 το κράτος και 240 η νομαρχία), ενώ γίνεται λόγος ότι θα δοθούν ακόμα μόνο 120 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα το ίδρυμα να μένει στον "αέρα", χρεωμένο με 60 εκατομμύρια δραχμές.

Το σημαντικό αυτό πρόβλημα έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου,Μ. Μπόσκου και Απ. Τασούλας.Οι βουλευτές του Κόμματος στην ερώτησή τους τονίζουν ότι "η κοινωνική ευαισθησία των αρμοδίων "πάει περίπατο" στο όνομα του προγράμματος σύγκλισης. Η κατάσταση αυτή, συνεχίζουν, είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που χρηματοδοτεί με το σταγονόμετρο, όχι μόνο αυτό το ίδρυμα, αλλά και όλα τα παρόμοια ιδρύματα της χώρας. Κλείνοντας όλο και πιο πολύ τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων πρόνοιας, η κυβέρνηση, καταλήγουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, αδιαφορεί για την τύχη των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των εργαζόμενων σ' αυτά".

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Αλ. Παπαδόπουλο: "Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν άμεσα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο Ψυχολογικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας; Με βάση των προϋπολογισμό του ιδρύματος, εάν θα δοθεί άμεσα ολόκληρο το υπόλοιπο ποσό, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα του ιδρύματος και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καλύπτει στο εξής τις απαιτήσεις των κέντρων περίθαλψης ατόμων με ειδικές ανάγκες από τον τακτικό προϋπολογισμό και όχι με μειωμένα κονδύλια από έκτακτες επιχορηγήσεις, οι οποίες συνήθως καθυστερούν με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ