Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον αγώνα και η Λέσβος

Την Τρίτη 17 Δεκέμβρη οργανώνεται παλλεσβιακό αγροτικό συλλαλητήριο

Με κεντρικό σύνθημα "Οχι στον προϋπολογισμό της λιτότητας, όχι στην αντιαγροτική πολιτική που υπαγορεύουν η ΓΚΑΤΤ και ΚΑΠ και εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση", η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, οι πρόεδροι 30 Συνεταιριστικών και Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, μαζί με άλλους συνδικαλιστές του αγροτικού κινήματος, διοργανώνουν την Τρίτη, 17 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί, στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, παναγροτικό παλλεσβιακό συλλαλητήριο, συμμετέχοντας, μ' αυτόν τον τρόπο στην παναγροτική κινητοποίηση.

"Δεν πάει άλλο. Είναι πια καιρός η κυβέρνηση να σταματήσει να παίρνει από τους μη έχοντες και μη κατέχοντες για να τα δώσει στους έχοντες και κατέχοντες και να αντιστρέψει τους όρους". Με αυτά τα λόγια οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου καλούν το λαό της Μυτιλήνης να συμπαρασταθεί στον αγώνα των αγροτών της υπόλοιπης Ελλάδας και να διεκδικήσουν:

"Να σταματήσει ο κατήφορος που πήρε η τιμή του λαδιού, με τον καθορισμό τιμής ασφαλείας απ' την κυβέρνηση και σε καμιά περίπτωση να μην είναι κατώτερη της περασμένης περιόδου. Να χρηματοδοτηθεί η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών με χαμηλό επιτόκιο. Να σταματήσει η εισαγωγή λαδιού από τρίτες χώρες, να διπλασιαστεί η εξισωτική αποζημίωση και να επιδοτείται η παραγόμενη ποσότητα ελαιόλαδου. Επίσης, να δοθεί εισοδηματική ενίσχυση στους κτηνοτρόφους και να δοθούν αποζημιώσεις για την καραντίνα. Να ρυθμιστούν τα αγροτικά χρέη και να διπλασιαστούν οι αγροτικές συντάξεις. Να γίνεται έλεγχος στις τιμές των αγροτικών εφοδίων και να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις και οι δίκες ενάντια στους αγρότες που διεκδικούν το ψωμί τους".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ