Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1Ο ΚΑΙ 2Ο ΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ
Χρόνια προβλήματα παραμένουν άλυτα

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου

Τα χρόνια προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του 1ου και 2ου ΤΕΛ Σερρών, και που παραμένουν άλυτα, τους ανάγκασαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Πολλά από τα προβλήματά τους είναι παρόμοια με αυτά που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος αριθμός σχολείων σε όλη τη χώρα, όπως έλλειψη υποδομής, ακατάλληλοι υγειονομικοί χώροι, κακή κατάσταση των κτιρίων, υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, χαμηλά κονδύλια κλπ.

Τα παραπάνω προβλήματα εντοπίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου,και σε ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή, ρωτούν τους υπουργούς Παιδείας, ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και Εσωτερικών τι μέτρα προτίθενται να πάρουν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των παραπάνω σχολείων.

Εκτός όμως από τα γενικά αυτά προβλήματα, όπως αναφέρουν οι δυο βουλευτές, τους μαθητές των παραπάνω Λυκείων καθώς και τους σπουδαστές της Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής που συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο, τους απασχολούν και ειδικά προβλήματα όπως η μετακίνηση της στάσης των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων σε ασφαλέστερο σημείο, έτσι που να αποφεύγονται τα ατυχήματα που συχνά σημειώνονται. Ενα μάλιστα από αυτά είχε σαν αποτέλεσμα να αφήσει ανάπηρη μια μαθήτρια για όλη της τη ζωή.

Παράλληλα, λόγω του ότι το σχολείο τους βρίσκεται επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης, οι μαθητές ζητούν την υλοποίηση της υπόσχεσης κυβερνητικών παραγόντων για την κατασκευή υπόγειας ή υπέργειας διάβασης, έτσι που να εξασφαλίζεται η ασφαλής προσέλευση και η αποχώρησή τους από αυτό. Επίσης, λόγω του ότι το σύνολο των μαθητών και σπουδαστών ξεπερνά τους 1.700, ζητούν να προχωρήσει η κατασκευή του 2ου ΤΕΛ που έχει σταματήσει για να γίνει η αναγκαία αποσυμφόρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ