Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απάνθισμα τραμπουκισμού!

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός έχει περάσει πλέον στα επίπεδα του αντιλαϊκού παροξυσμού. Οι κυβερνώντες, μέσα στον πανικό τους να αναδειχτούν σε "ικανούς" διαχειριστές των συμφερόντων της ολιγαρχίας, έχουν αναγάγει τον εκβιασμό, την ύβρη και την τρομοκρατία σε ύστατο αποκούμπι του κοινοβουλευτικού απολυταρχισμού τους. Ενα απάνθισμα των όσων έχουν εκστομιστεί τις τελευταίες μέρες κατά των αγροτών, είναι επαρκής απόδειξη του μεγέθους του κυβερνητικού τραμπουκισμού. Απολαύστε "εκσυγχρονισμό":

  • Μιλτιάδης Παπαϊωάννου - υπουργός Εργασίας: "Πρόκειται για αντικοινωνικά στοιχεία".
  • Στέφανος Τζουμάκας - υπουργός Γεωργίας: "Είναι βαρυποινίτες που υποκινούνται από τη μαφία του βαμβακιού. Ολοι αυτοί που έφαγαν τα δισ. δραχμές με τους άλλους απατεώνες".
  • Δημήτρης Ρέππας - υπουργός Τύπου: "Η ελληνική κοινωνία διαθέτει όργανα τα οποία οφείλουν να δράσουν αποτελεσματικά... Είναι τα όργανα της Δικαιοσύνης τα οποία πρέπει να ασχοληθούν με τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται λόγω των αποκλεισμών των δρόμων".
  • Κώστας Σκανδαλίδης - Γραμματέας ΠΑΣΟΚ: "Οι Παττάκηδες είναι επαγγελματίες της πολιτικής... Είναι μπαταχτσήδες".
  • Ευάγγελος Γιαννόπουλος - υπουργός Δικαιοσύνης: "Δεν αποκλείουμε καμία μορφή αντιμετώπισης των αγροτών".
  • Κώστας Λαλιώτης - υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: "... οι προεξάρχοντες, αυτοί που εκφράζουν την αγροτική κινητοποίηση στη Θεσσαλία, δεν είναι πολιτικά και κομματικά ουδέτεροι. Ο κ. Μπούτας είναι βουλευτής του ΚΚΕ. Ο κ. Παττάκης είναι ηγετικό στέλεχος, το ίδιο και ο κ. Νταφούλης. Αυτοί είναι αγρότες, αλλά δε λειτουργούν ως αγρότες. Λειτουργούν εν ονόματι των αγροτών, λειτουργούν κυρίως ως πολιτικά στελέχη του ΚΚΕ".
  • Κώστας Σημίτης - πρωθυπουργός: "Η νοοτροπία των ολίγων που νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν με αντικοινωνικές ενέργειες... είναι νοοτροπία αντιδημοκρατική... αμφισβητούν τη λειτουργία της Δημοκρατίας".

***

Αυτό είναι το "νέο" ύφος και ήθος τους! Ξεκινά από την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και τελειώνει στην αγοραία ύβρη κατά όσων δε σκύβουν το κεφάλι στους υπαλλήλους των πολυεθνικών. Και όμως! Οι πολιτικοί προϊστάμενοι των κατασταλτικών μηχανισμών του αστικού κράτους, αυτοί οι κοινοί εκβιαστές, οι ηθικοί αυτουργοί του γενιτσαρισμού στο λαϊκό κίνημα, οι χρήστες του ρουσφετιού και της ευτέλειας ως απεργοσπαστικής μεθόδου, μιλούν την ίδια ώρα για διάλογο! Δεν πρόκειται απλώς για υποκρισία. Πρόκειται για αντικοινωνική συμπεριφορά με απροσμέτρητα επικίνδυνες παρενέργειες.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ