Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν τα σπασμένα

Τίναγμα των Ταμείων στον αέρα, ιδιωτικοποίηση της υγείας, δανειοδότηση των νοσοκομείων, θα είναι το αποτέλεσμα του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την υγεία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Θριασίου,ενώ όπως τονίζει "τα σπασμένα θα τα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι".

Καταγγέλλεται, επίσης, ότι τα προβλήματα στην περιοχή με το θέμα του νοσοκομείου οξύνονται από την περικοπή της χρηματοδότησής του από το κράτος, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του. Συγκεκριμένα, σημειώνεται: "Θέσεις γιατρών είναι κενές, νοσηλευτών, άλλων εργαζομένων, χειρουργεία είναι κλειστά, ενώ δε λειτουργούν και τα 400 κρεβάτια. Η μονάδα κέντρου εγκαυμάτων έχει μπλέξει στα γραφειοκρατικά γρανάζια".

"Η υπόθεση της υγείας είναι υπόθεση πρώτα και κύρια των εργαζομένων και των συνταξιούχων, τη χρυσοπληρώνουν", επισημαίνεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει: "Η κυβέρνηση όμως και ορισμένα ΜΜΕ, συκοφαντούν και απειλούν, ποντάρουν στην αδιαφορία και την παραπληροφόρηση". Ενώ, απευθυνόμενη στον λαό του Θριασίου, η Συντονιστική Επιτροπή τον καλεί να καταδικάσει στην πράξη αυτή την εξέλιξη, να αντισταθεί και να αγωνιστεί για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια. Ακόμα καλεί σωματεία, φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να δημιουργήσουν ένα "κοινό μέτωπο για δημόσια, δωρεάν υγεία, γιατί η υγεία είναι υπόθεση όλων".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ