Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Δυναμικό ΟΧΙ στην κατεδάφιση

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στη Βουλή

Την αυταρχική επιλογή της κυβέρνησης να προωθήσει στο Θερινό Τμήμα της Βουλής το επικίνδυνο νομοσχέδιο, με το οποίο κατεδαφίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας και γονατίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καταδίκασαν χτες το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στις 7 μμ. Η πλατεία γέμισε με μαύρες σημαίες και πλακάτ. Από τα μεγάφωνα, ακουγόταν η φωνή του Ηλία Σιώρα,μέλους του ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), που ενημέρωνε όλους αυτούς που έδωσαν το "παρών", για το πού οδηγεί τη δημόσια υγεία η κυβέρνηση με την ανάλγητη πολιτική που ακολουθεί. Παράλληλα, καλούσε τους περαστικούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη διάσωση της δημόσιας υγείας. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν "αίσχος" και απαντούσαν με συνθήματα, κραδαίνοντας τις γροθιές τους στη Βουλή. "Δώστε λεφτά για την υγεία" και "Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία", ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας,αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος, με επικεφαλής τον Σπ. Στριφτάρη,μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και αντιπροσωπεία από το ΔΗΚΚΙ. Ακόμη, παραβρέθηκαν ο Ηλ. Αποσκίτης,υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας της Πολιτικής Ανοιξης, ο Κ. Οικονόμου,πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, της ΠΕΑΕΑ, της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και το προεδρείο του Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών Αθήνας - Πειραιά. Στο κάλεσμα της ΕΙΝΑΠ ανταποκρίθηκαν και δεκάδες τοπικοί μαζικοί φορείς.

Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή με κεντρικό σύνθημα "Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, δώστε κρατικές επιχορηγήσεις". Οταν η κεφαλή της πορείας έφτασε έξω από το κτίριο της Βουλής, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ επισκέφθηκε τα γραφεία των κομμάτων όπου κατέθεσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ