Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο... περίμενε οι βαμβακοπαραγωγοί

Στο... περίμενε μένουν οι βαμβακοπαραγωγοί για την καταβολή της εξόφλησης που δικαιούνται στο βαμβάκι, αφού το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την άρνηση της πληρωμής ολόκληρου του ποσού των 60,7 δραχμών, από τα εκκοκκιστήρια, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.

Μπρος στις πιέσεις των εκκοκκιστηρίων, ιδιωτικών και συνεταιριστικών, για να καλυφθεί το ποσό των 7,3 δισ. δραχμών που έπρεπε να καταβάλουν, ώστε να δοθεί ολόκληρη η εξόφληση των 60,7 δραχμών το κιλό, το υπουργείο Γεωργίας προτίθεται να χορηγήσει δάνεια με ευνοϊκούς όρους στα συνεταιριστικά εκκοκκιστήρια. Το ίδιο ενδεχόμενο αφήνεται ανοιχτό και για τα ιδιωτικά εκκοκκιστήρια. Ωστόσο, το θέμα της άμεσης καταβολής της εξόφλησης δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού είναι άγνωστο αν τα ιδιωτικά εκκοκκιστήρια σταματήσουν τον εκβιασμό και καταθέσουν τις δηλώσεις για να πάρουν την εξόφληση οι βαμβακοπαραγωγοί.

Σε σύσκεψη που έγινε χτες στο υπουργείο Γεωργίας με εκπροσώπους των Ενώσεων που έχουν εκκοκκιστήρια, συμφωνήθηκε, όπως ειπώθηκε, να δοθεί δάνειο με ευνοϊκούς όρους, από το περίσσευμα του κονδυλίου που δόθηκε για την καταβολή της προκαταβολής των 40 δραχμών στους βαμβακοπαραγωγούς, προκειμένου να καλυφθεί το ποσό των 2,1 δισ. δραχμών που πρέπει να καταβάλουν οι Ενώσεις Συνεταιρισμών, για να καλυφτεί η διαφορά, που δημιουργήθηκε, λόγω της μειωμένης απόδοσης στο βαμβάκι. Οι συνεταιριστές συμφώνησαν χτες στη σύσκεψη να καταθέσουν τις δηλώσεις, όμως παραμένει άγνωστο αν θα πράξουν το ίδιο και οι ιδιώτες εκκοκκκιστές, που πρέπει να καταβάλουν στους βαμβακοπαραγωγούς 5,2 δισ. δραχμές. Πάντως, ακόμα και αν κατατεθούν όλες οι δηλώσεις των εκκοκκιστηρίων στον Οργανισμό Βάμβακος, στην καλύτερη περίπτωση οι βαμβακοπαραγωγοί δε θα εισπράξουν την εξόφληση πριν τις 15 Αυγούστου. Σε διαφορετική περίπτωση, καλό φθινόπωρο και βάλε...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ