Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Ηρθε η ώρα να ψηφίσετε για το συμφέρον σας

Περιοδεία της υποψήφιας Δημάρχου στο χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στο Ικόνιο

Με εργαζόμενους στον ΟΛΠ συναντήθηκε χτες η Ελπίδα Παντελάκη (φωτ. από παλιότερη περιοδεία στο χώρο).
Με εργαζόμενους στον ΟΛΠ συναντήθηκε χτες η Ελπίδα Παντελάκη (φωτ. από παλιότερη περιοδεία στο χώρο).
Λιμάνι - γκέτο, αποκομμένο από κάθε κοινωνικό ρόλο, παραδομένο μέσω των ...συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα δόντια των μονοπωλιακών ομίλων της ναυτιλίας και των συναφών με αυτήν κλάδων (εφοπλιστές, πολυεθνικές μεταφορικές εταιρείες και πάει λέγοντας), που θα χρησιμοποιούν δικό τους προσωπικό, δηλαδή εργαζόμενους χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, ενώ θα κατεβάζουν ακόμα και τους ναυτεργάτες στο ντόκο για να φορτοεκφορτώνουν, είναι τα όσα προωθούνται αυτήν την περίοδο από την κυβέρνηση της ΝΔ - η οποία φιλοδοξεί να ολοκληρώσει το διαλυτικό έργο του ΠΑΣΟΚ - σε βάρος του λιμανιού του Πειραιά.

Η Ελπίδα Παντελάκη υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τον αγωνιστικό συνδυασμό «Πειραιάς Αναγέννηση» χτες το πρωί στη διάρκεια περιοδείας της στο τμήμα των χειριστών μηχανημάτων, οδηγών και άλλων ειδικοτήτων, στο χώρο του ΟΛΠ στο Ικόνιο, έθεσε ευθέως τους εργαζόμενους του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά μπροστά στις ευθύνες τους.

Τους ξεκαθάρισε ότι: «Ξέρω πως απευθύνομαι σε εργαζόμενους που στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ομως τώρα ήρθε η ώρα να μετρήσετε τα πράγματα. Αν είστε ευχαριστημένοι με τα όσα προωθούνται στο λιμάνι και σε βάρος σας, αν δε σας αγγίζει η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας που έχει επιπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών σας, τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που έρχονται και όλα όσα συμβαίνουν τότε προσπεράστε μας. Αν όμως αγανακτείτε, τότε να καταδικάσετε τους υποψήφιους αυτών των κομμάτων».

Το πόσο αναγκαίο, επιτακτικό είναι η ψήφος των εργαζομένων του ΟΛΠ να είναι αγωνιστική, να αποτελέσει μήνυμα αντίστασης, επιβεβαιώνουν οι ίδιες οι εξελίξεις. Χτες, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης συζητούσαν ακριβώς τα της παράδοσης των πιο κερδοφόρων τμημάτων του Λιμανιού και συγκεκριμένα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερς) του Ικονίου.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός ανέφερε ότι τα θέματα που συζήτησαν ήταν «τα αναπτυξιακά έργα που αφορούν τη χωρητικότητα των σταθμών κοντέινερς και τη δημιουργία νέων μαρινών» και μάλιστα τα ...έργα (δηλαδή, αλάνες για τις πολυεθνικές και μαρίνες) αυτά, «είναι στην προτεραιότητα της πολιτικής του ΥΕΝ αυτό το διάστημα»! Να σημειωθεί ότι, όπως επισήμανε και η Ελ. Παντελάκη στους εργαζόμενους, τα όσα προωθούνται στο λιμάνι φέρουν ατόφια τη σφραγίδα του δημάρχου Πειραιά της ΝΔ Χρ. Αγραπίδη που είναι και μέλος της διοίκησης του ΟΛΠ, αλλά και του υποψήφιου δημάρχου Π. Φασούλα ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε αυτά αναφέρει και στο πρόγραμμά του. Οσο για τον υποψήφιο του ΣΥΝ Θ. Δρίτσα αυτός «ποιεί την νήσσαν»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ