Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΠ ΑΕ
Εστειλαν πλοίο να ξεφορτώσει στο Σκαραμαγκά

Αμεση παρέμβαση από τους εργαζόμενους και φορείς της περιοχής

Μία ακόμα επιχείρηση της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΛΠ να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός έπεσε στο κενό. Οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας αποφασιστικά τον αγώνα - με αποχή από υπερωρίες και εργασία τα Σαββατοκύριακα - που ξεκίνησαν από τις αρχές του Γενάρη, για να αποτρέψουν την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στα μονοπώλια, κατάφεραν να εμποδίσουν την εκφόρτωση κοντέινερς στο λιμάνι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Συγκεκριμένα, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, το φορτηγό πλοίο «WANDA» με σημαία Τουρκίας, παίρνοντας άδεια από τις λιμενικές αρχές, έδεσε στο λιμάνι του ναυπηγείου για να ξεκινήσει διαδικασίες εκφόρτωσης.

Επί τόπου κατέφτασαν λιμενεργάτες από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ελευσίνας, αλλά και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, καθώς το λιμάνι αυτό προβλέπεται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για εργασίες ναυπηγοεπισκευής, αφού είναι μπλοκαρισμένη δικαστικά η διαδικασία αλλαγής χρήσης του. Να σημειωθεί ότι την προσπάθεια για την αλλαγή χρήσης του ντόκου ξεκίνησε αυθαίρετα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει σήμερα η ΝΔ. Οι συγκεντρωμένοι εμπόδισαν την εκφόρτωση και τελικά χτες το απόγευμα το πλοίο έφυγε από το λιμάνι χωρίς να κατεβάσει ούτε ένα κοντέινερ.

Τις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των διοικήσεων των ΟΛΠ ΑΕ και ΟΛΘ ΑΕ σε βάρος των εργαζομένων έρχεται να ενισχύσει και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, που κατέθεσε μήνυση και ζητάει από τις διοικήσεις ΟΛΠ και ΟΛΘ ΑΕ να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση της «ομαλής λειτουργίας των λιμένων»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ