Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Αμεση απάντηση στους τραμπουκισμούς

Συλλαλητήριο σήμερα για την επίθεση σε βάρος του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων στο νομό

Αμεση και αποφασιστική απάντηση δίνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ηλείας στους τραμπουκισμούς και τις απόπειρες εκφοβισμού του κινήματος από την εργοδοσία. Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Γιώργου Ηλιόπουλου, στελέχους του ΚΚΕ και προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας, την επομένη της πανεργατικής απεργίας στις 19 του Μάρτη, το Συνδικάτο Οικοδόμων διοργανώνει σήμερα Πέμπτη Πανηλειακό συλλαλητήριο καταδίκης της επίθεσης, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Πύργου (μπροστά από το Δημαρχείο).

Το στέλεχος του ΠΑΜΕ δέχτηκε την επίθεση με χτυπήματα από στειλιάρι, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του από τον Σπύρο Προκόπη, τσιράκι του μεγαλοεργολάβου της περιοχής Τάσου Χριστακόπουλου, ο οποίος του είχε στήσει ενέδρα. Αιτία της επίθεσης ήταν η «ενόχληση» της εργοδοσίας από το γεγονός ότι ο συνδικαλιστής περιφρούρησε μαζί με άλλους εργάτες την απεργία της περασμένης Τετάρτης στο εργοτάξιο του μεγαλοεργολάβου.

Την επίθεση καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή με ανακοίνωσή τους η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ και η Ομοσπονδία Οικοδόμων, ενώ ανάλογες ανακοινώσεις έχουν εκδώσει συνδικάτα απ' όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ζακύνθου. Στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τις εντεινόμενες συνδικαλιστικές διώξεις, οι ταξικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο συμμετείχαν με το πανό τους την Τρίτη στην παρέλαση για την 25η Μάρτη, καταγγέλλοντας την τρομοκρατική απόλυση του προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θ. Σαρακίνη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ