Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Απεργιακός συναγερμός για Ασφαλιστικό και Συμβάσεις

Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η Απρίλη (5.30 μ.μ., θέατρο «Ακάδημος»)

Καμιά αναμονή! Ολοι στη μάχη με το ΠΑΜΕ
Καμιά αναμονή! Ολοι στη μάχη με το ΠΑΜΕ
Με ανακοινώσεις τους οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για την υπογραφή μιας ακόμα κατάπτυστης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, ενόψει των διαπραγματεύσεων για τις κλαδικές και εργοστασιακές Συλλογικές Συμβάσεις. Μετά το νόμο για το Ασφαλιστικό και τις αυξήσεις - ψίχουλα που προβλέπει η νέα Σύμβαση, επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα να βρει ακόμα πιο μαζική απήχηση το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για πανεργατικό ξεσηκωμό ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής και των φορέων τους.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη σε ανοιχτή - πλατιά και μαζική σύσκεψη, με θέμα την εκτίμηση των κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό της δράσης για το επόμενο διάστημα. Η σύσκεψη θα γίνει την Τρίτη 1 Απρίλη στις 5.30 μ.μ. στο θέατρο «ΑΚΑΔΗΜΟΣ» (γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας) και η παρουσία όλων είναι αναγκαία!

Ηδη σήμερα, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, προτάσσοντας το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, κάνουν παύση εργασιών στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, συνεχίζουν τη μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Καταγγέλλουν τη σύμβαση του αίσχους
  • Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων σημειώνει πως «επιβεβαιώνεται στη ζωή ότι αυτή η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Επιβεβαιώνεται ότι το κεφάλαιο, η κυβέρνηση, θέλουν τη ΓΣΕΕ για να βγάζει την πιο βρώμικη δουλειά για να τους διευκολύνει στην επίθεση ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα». Η ολομέλεια της διοίκησης της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει το Σάββατο με θέμα την κήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων με αιχμή το Ασφαλιστικό και τις Συλλογικές Συμβάσεις, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Δεν αναγνωρίζουμε στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ το δικαίωμα να αποφασίζει για μας. Δεν αναγνωρίζουμε τη Σύμβαση που υπέγραψαν».
  • Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου επισημαίνει ότι «η βιασύνη της πλειοψηφίας να κλείσει την ΕΓΣΣΕ με αυξήσεις - ψίχουλα είναι πέρα και έξω από τις ανάγκες της εργατικής τάξης, αλλά έξω και από τις διαθέσεις της, όπως αυτές εκφράστηκαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την απόκρουση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου».
  • Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος τονίζει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η ΓΣΕΕ «αυξάνει παραπέρα τα κέρδη των καπιταλιστών, σιγοντάρει την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, υπηρετεί τη συνολική πολιτική της ΕΕ, του ΣΕΒ και της κυβέρνησης».
  • Η Ομοσπονδία Λογιστών σημειώνει ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα «θα συνεχίσει πιο αποφασιστικά τον αγώνα του, θα απομονώσει τους υποταγμένους και ενάντια στις κυβερνητικές και εργοδοτικές επιλογές, μαζικά θα διεκδικήσει μισθούς και μεροκάματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».
  • «Μπορούμε να χαλάσουμε τα σχέδια των βιομηχάνων, μπορούμε με την οργάνωση όλων μας στα συνδικάτα να τους χαλάσουμε τα σχέδια που είναι η παραπέρα μείωση του μεροκάματου για μας και η παραπέρα αύξηση των κερδών των βιομηχάνων και των πολυεθνικών», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ