Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10035

«ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»
Η διαχείριση της φτώχειας όχημα για την ενίσχυση επιχειρηματιών

Βορά στα σχέδια της στρατηγικής της Λισαβόνας αποτελεί και το 32,1% του ελληνικού πληθυσμού, που είναι αποκλεισμένο από τα βασικά αγαθά της ένδυσης, της τροφής και της υπόδησης και το 22,7%, που ζει κάτω από το όριο φτώχειας.


ΣΕΛ.  19
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Με τη ... βούλα η παρέμβαση των επιχειρηματιών στα σχολεία

Την ωμή παρέμβαση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην Εκπαίδευση, σηματοδοτεί η χτεσινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της «Μορφωτικής και Αναπτυξιακής Πρωτοβουλίας», η οποία υποστηρίζεται από 8 «ευαγή» ιδρύματα επιχειρηματικών κολοσσών.


ΣΕΛ.  15

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ μέσα στο λαό

Αλέκα Παπαρήγα: Το κύριο βάρος των εξελίξεων βρίσκεται στον τόπο δουλειάς και κατοικίας, στο χωράφι, στους χώρους που σπουδάζει η νεολαία, εκεί υπάρχει η πραγματική αντιπαράθεση ανάμεσα στην πλειοψηφία του λαού και τους κεφαλαιοκράτες

  • Το κέντρο των εξελίξεων δεν είναι η Βουλή. Εκεί υπάρχει η γελοιογραφία της πολιτικής αντιπαράθεσης, χάνεται η πραγματική αντιπαράθεση που υπάρχει μέσα στην κοινωνία. Η γραμμή αντιπαράθεσης για το ΚΚΕ είναι ή με τα μονοπώλια, ή με το λαό. `Η με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, άλλοι διεθνείς οργανισμοί, ή με το λαό. Σε αυτή τη διαχωριστική γραμμή καλεί το λαό σε συσπείρωση, σε συμμαχία και πάλη.
  • Το ΚΚΕ θα κάνει μια νέα πορεία προς το λαό, με επίκεντρο και τις θέσεις του για τα άμεσα προβλήματα και για τα προβλήματα που τρέχουν, αλλά και για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, την εναλλακτική πρόταση εξουσίας, μακριά και πέρα από τους ψεύτικους ανταγωνισμούς και την ψεύτικη αντιπολίτευση, που κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην άγρια πολιτική της ΝΔ.

ΣΕΛ.  7   -   9

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Κλιμάκωση στους δρόμους του ταξικού αγώνα

Καθώς πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την κατάπτυστη Σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες, οι ταξικές δυνάμεις σχεδιάζουν την κλιμάκωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συμβάσεις. Χτες, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (φωτ.) ξεκαθάρισαν πως δε θα δεχτούν το νέο πετσόκομμα στα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα, ενώ την Τρίτη θα γίνει η πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη του ΠΑΜΕ, στις 5.30 μ.μ., στο θέατρο «Ακάδημος».


ΣΕΛ.  17

Θαύμα σιωπής!

Το ΚΚΕ δε μετέχει στα «καλλιστεία της αντιπολίτευσης», που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και να βάλουν εμπόδια στην ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος. Ισα ίσα, όλη του η δράση είναι προσανατολισμένη στο να ανεβεί η οργάνωση και η πάλη της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, έτσι που όχι μόνο να μη βρεθούν τυλιγμένοι στα σχέδια του κεφαλαίου, αλλά να έχουν αυτοί την πρωτοβουλία και να καθορίσουν οι ίδιοι την τύχη τους. Αυτό το έχει αντιληφθεί το ταξικό κριτήριο των ιδιοκτητών των ιδιωτικών ΜΜΕ. Γι' αυτό και με κάθε μέσο προσπαθούν, ώστε να μη φτάνει ο λόγος και η δράση του Κόμματος στους εργαζόμενους. Για παράδειγμα, χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στην Καλαμάτα με πολύ πλούσιο πρόγραμμα. Η πλειοψηφία των ιδιωτικών καναλιών στο κεντρικό δελτίο τους δεν έβγαλαν άχνα. Πάντως, ό,τι και να κάνουν, 90 χρόνια τώρα, κανένας δεν κατόρθωσε να κόψει τις βαθιές ρίζες του ΚΚΕ στο λαό. Οσο συνεχίζουν, τόσο εκτίθενται.



ΚΕΚ ΑμΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Απαίτησαν να σταματήσει τώρα η κοροϊδία

«Τέρμα πια στην κοροϊδία, θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», βροντοφώναξαν χτες έξω από το υπουργείο Απασχόλησης οι μαθητές και καθηγητές του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Γαλατσίου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.


ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ