Σάββατο 9 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργία χτες στα λιμάνια

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι λιμενεργάτες, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, αντιδρώντας στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Στο πλαίσιο της απεργίας έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Ζάππειο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η φιέστα που διοργάνωσε το ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή της συμφωνίας με την COSCO για τον ΟΛΠ. Στην είσοδο του Εθνικού Κήπου, επί της Β. Αμαλίας, οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους λιμενεργάτες να πλησιάσουν στο Ζάππειο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι διαδηλωτές να αποχωρήσουν προς τη Βουλή. Συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

Οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών» καταγγέλλουν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και μπροστά στην ολοκλήρωσή της θυμίζουν τις ευθύνες των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, τόσο στην ΟΜΥΛΕ, όσο και στα σωματεία του ΟΛΠ.

Οπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι δυνάμεις αυτές «στήριξαν πλήρως τη στρατηγική του κεφαλαίου, έβαλαν πλάτη για να περάσει αυτή η πολιτική (...) Εμφανίζουν ως διεκδικητικό πλαίσιο την υπεράσπιση του "δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών", όπου μέσα χωράνε και οι ιδιώτες, είτε μέσω συμπράξεων είτε στα Διοικητικά Συμβούλια των οργανισμών. Διεκδικούν "αναπτυξιακή προοπτική" για τα λιμάνια και "βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα" που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ