Σάββατο 9 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ - Τ. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ
«Νέο» κόμμα με παλιά υλικά

«Εθνική Ενότητα» λέγεται το κόμμα που στήνουν ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, και ο διατελέσας γγ της κυβέρνησης Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκος, στο πλαίσιο των διεργασιών αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και στο λεγόμενο «δεξιά της ΝΔ» χώρο.

Οπως είπαν χτες, στην παρουσίαση του νέου φορέα που θα έχει βασική συνιστώσα τον ΛΑ.Ο.Σ., πρόκειται «για νέα προσπάθεια με παλιές ρίζες», ένα κόμμα «παραδοσιακά» δεξιό, ευρωσκεπτικιστικό, που δε θα διστάσει να βάλει προς συζήτηση και την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, αν κρίνουν ότι έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Θεωρούν ότι η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη μεταλλάσσεται ταχέως σε κεντρώο κόμμα, ενώ οι ίδιοι αποτελούν συνέχεια της ΕΡΕ, της ΝΔ του Κων. Καραμανλή και του Αβέρωφ. Θέλουν, όπως λένε, να αντλήσουν από μια δεξαμενή «παραδοσιακών» ψηφοφόρων της ΝΔ, που επέλεξαν να απέχουν από τις εκλογές του Γενάρη και Σεπτέμβρη 2015 ή στράφηκαν στη Χρυσή Αυγή.

Προβάλλουν την εικόνα των... «αντιμνημονιακών», αν και οι δύο μετείχαν από διαφορετικά πόστα σε κυβερνήσεις που έφεραν μνημόνια σε βάρος του λαού.

Οπως λένε, δεν συζητούν με εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ, αλλά δεν αποκλείουν διάλογο περί προσχώρησης στο φορέα τους διαγραμμένων στελεχών από ΝΔ, Χρυσή Αυγή ή και ΑΝΕΛ.

Τέλος, δεν αποκλείουν εκλογές. Θεωρούν ότι είναι στη σκέψη του Αλ. Τσίπρα, αν και όχι ως πρώτη επιλογή του γιατί - όπως εκτιμούν - τις φοβάται, ωστόσο σύμφωνα με τους ίδιους ο πρωθυπουργός είναι σε αδιέξοδο και τίποτε δεν αποκλείεται.

Σημειωτέον, κληθείς, ο εκπρόσωπος Τύπου τη ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος να σχολιάσει την ίδρυση του εν λόγω κόμματος, προσπάθησε να το απαξιώσει λέγοντας: «Βλέπουμε μια απόπειρα να αποκτήσουν μια κάποια πολιτική έκφραση γνωστές προσωπικές φιλοδοξίες. Δεν αφορά τη ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ