Σάββατο 9 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τις διαγραφές μελών της ΕΣΗΕΑ

Με απόφασή του, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επέβαλε την ποινή της προσωρινής διαγραφής (από έξι μήνες ως ενάμιση χρόνο) στα μέλη της Ενωσης, Σταμάτη Μαλέλη, γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Αρη Πορτοσάλτε (ΣΚΑΪ) και Νίκο Κονιτόπουλο (ΣΚΑΪ), για τον τρόπο που κάλυψαν το δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη 2015. Αλλα τέσσερα μέλη της Ενωσης, η Ολγα Τρέμη (MEGA), η Μαρία Σαράφογλου (MEGA), ο Μανώλης Καψής (MEGA) και η Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1) δέχτηκαν για το ίδιο θέμα επίπληξη, με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές δε λύνονται με πειθαρχικά μέτρα. Οπως, επίσης, δε λύνεται με πειθαρχικά μέτρα η διαρκής επιδίωξη χειραγώγησης του λαού από αστικά ΜΜΕ και ορισμένους δημοσιογράφους, που είναι διαχρονικό ζήτημα και αφορά πάρα πολλούς. Γι' αυτό το λόγο, η προσπάθεια να τιμωρηθούν πειθαρχικά συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, όχι μόνο λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, αλλά ουσιαστικά αθωώνει κι έναν ολόκληρο μηχανισμό χειραγώγησης του λαού.

Για παράδειγμα, όσοι δημοσιογράφοι στήριξαν το «όχι» της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα και στη συνέχεια το μετέτρεψαν - όπως και η κυβέρνηση - σε «ναι» και σε νέο μνημόνιο, δεν εξαπάτησαν εξίσου το λαό; Το ίδιο δεν ισχύει και για εκείνους τους δημοσιογράφους που στηρίζουν την κυβέρνηση και ζητάνε, για παράδειγμα, να κλείσει γρήγορα η «αξιολόγηση»; Μάλιστα, σ' αυτό το ζήτημα, στο να προχωρήσει δηλαδή η «αξιολόγηση» και να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, συναντιούνται και οι μεν και οι δε.

Επομένως, το ζήτημα δεν είναι τα πειθαρχικά μέτρα, αλλά να απορρίψει ο λαός πολιτικά τις απόψεις που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντά του. Να απορρίψει το ρόλο που παίζουν τα αστικά ΜΜΕ και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι σ' αυτούς τους μηχανισμούς αναπαραγωγής και στήριξης της κυρίαρχης ιδεολογίας και εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ