Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Υποκρισία

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης και η παράταξή του έφεραν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και ψήφισαν έναν προϋπολογισμό για το 2007 που δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Ο ίδιος και οι σύμβουλοι της παράταξής του έκαναν πως δεν άκουσαν τις προτάσεις των νομαρχιακών συμβούλων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Γιάννη Ζιώγα και Μιχάλη Σπυριδάκη για ανάγκη δέσμευσης κονδυλίων για την εκτέλεση τέτοιων έργων και μελετών (αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης) στον προϋπολογισμό.

Εδώ οδηγεί όμως η υποκρισία και η διγλωσσία που ακολουθεί ο νομάρχης, όπως και οι προκάτοχοί του. Αλλωστε, τέτοια έργα, όπως τα αντιπλημμυρικά, δεν αποφέρουν κέρδος στους επιχειρηματίες, γι' αυτό άλλωστε δεν είναι επιλέξιμα κατά την Ευρωπαϊκή Ενωση και δε χρηματοδοτούνται...

Αυτή την πολιτική ακολουθούν ανεξαίρετα οι κυβερνήσεις, οι δήμαρχοι και οι νομάρχες του δικομματισμού. Γι' αυτό και η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Ξενογιαννακοπούλου καλά θα κάνει να μη μιλά για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Ο λαός της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και όλης της χώρας, έχει συσσωρεύσει αρκετή εμπειρία από πλημμύρες, φωτιές και άλλες καταστροφές, ώστε να μη μασάει το παραμύθι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ